DOLAR 32,3808
EURO 35,0523
ALTIN 2326,745
BIST 9103,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ofis ortamında ilham kaynağı: Kırmızı

    Ofis ortamında ilham kaynağı: Kırmızı
    13.12.2017
    A+
    A-

    Yeni yıla sayılı günler kala iş dünyasının da en büyük beklentisi çok daha üretken ve verimli olabilecekleri bir yıl geçirmek. Çalışan motivasyonunu artırmayı hedefleyen yöneticiler, yeni yılda farklı renk ve konseptlerde ofis tasarımları oluşturmayı tercih ediyor. Peki, yılbaşı denince akla ilk gelen renk olan kırmızının çalışma ortamında ilham veren bir renk olduğunu biliyor muydunuz?

    Yılbaşının gelmesiyle birlikte, şirketler de artık yeni yıla konsept değişiklikleri ile girmeye başladı. Çalışan verimliliğinin ofisteki çalışma alanlarının konforundan geçtiğini bilen yöneticiler ofislerin kullanım alanından tasarımına, ofis mobilyalarının konforundan fonksiyonelliğine kadar her noktaya dikkat ediyor. Özellikle yılbaşı denince akla gelen ilk renk olan kırmızının ofis ortamında kullanımına ise dikkat etmek gerekiyor.

    Heyecan ve yüksek enerjiyi çağrıştıran kırmızı, bilinçaltını en fazla uyaran renklerden biridir. Bürotime Endüstriyel Tasarım Ekip Lideri Utkan Kızıltuğ, kırmızının dinamik ve dışa dönük bir yapıyı temsil etmesinin yanı sıra özellikle öne çıkması istenilen alanlarda, ofis mobilyası ya da aksesuar olarak kullanıldığında ofisler için ilham verici olabileceğine değindi.

    Yaratıcı İşler İle Uğraşanlar İçin “Kırmızı” Olmazsa Olmaz

    Yapılan işe ve şirketin özelliğine göre renk seçimi yapılmasının daha doğru olduğunu ifade eden, Utkan Kızıltuğ:“Yöneticilerin ofislerin mimarileri doğrultusunda yeni konseptler belirlerken ürünlerin tasarımı kadar renklerini de titizlikle seçmeleri gerekiyor. Bürotime Mimari Projelendirme Ekibi’miz bu süreçte her türlü çalışma ortamı için farklı ve esnek çözümler sunabiliyor. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala sıklıkla gündeme gelen kırmızının ofiste doğru kullanımı ise; sıcak ve dikkat çekici bir renk olduğundan oldukça önemlidir. İnsan psikolojisi üzerinde canlandırıcı, heyecan verici ve kışkırtıcı bir etkisi de olduğundan özellikle temelinde yaratıcılık bulunan işlerle uğraşan markaların, mutlaka ofislerinde en az bir kırmızı ürün bulundurmalarını tavsiye ediyoruz” açıklamasında bulundu.

    Her Amaca Uygun Bir Kırmızı Ürün Var

    Kızıltuğ, “Bürotime olarak biz de ürünlerimizi tasarlarken kırmızı ve tonlarını her türlü ihtiyaca uygun modellere adapte ediyoruz. Örneğin; yöneticiler kırmızıdan ziyade daha sıcak koyu kırmızı tonları ve bordo renklerini tercih ediyor. Bu nedenle Boss ve Diamond oturma gruplarını tasarlarken tasarımından renk seçimine kadar yöneticilerin seçkin misafirleri üzerinde olumlu etki bırakmalarını planladık. Aynı şekilde kişinin bireysel çalışmasına ve yaratıcılığına odaklanmasına imkan tanıyan, Design Turkey 2017 ödüllü Throne tasarımımızın da kırmızı renk alternatifli üretimini yaptık” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.