DOLAR 32,5082
EURO 34,9397
ALTIN 2433,082
BIST 9807,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Öğrenciler MUN Konferansında buluştu

    Öğrenciler MUN Konferansında buluştu
    11.06.2017
    A+
    A-

    Dünyadaki barış ve huzur ortamının gün geçtikçe bozuluyor olması yetişkinler kadar gençleri de çözüm aramaya yöneltiyor. Yaşanılan küresel sorunlara karşı kayıtsız kalmayan Uğur Koleji öğrencileri, Birleşmiş Milletler’i örnek alarak çok önemli bir etkinlik organize etti. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve iki gün süren Uğur Koleji Model Birleşmiş Milletler 1’inci Konferansında mülteci sorunları, kadına şiddet, terör ve küresel ekonomik kriz gibi önemli sorunlar masaya yatırıldı.
    Dünyanın nüfusu arttıkça ihtiyaçlar da artıyor ve her geçen gün çözümü oldukça zaman alan sorunlar ortaya çıkıyor. Bu durum karşısında yetişkinler kadar ülkemizin geleceği olan gençlerimiz de sorumluluk hissiyle dünyanın sorunlarını masaya yatırarak problemlerin kaynağını ve nasıl çözülebileceğini tartışıyor.

    Uğur Koleji öğrencileri ve öğretmenlerinin bu çerçevede Birleşmiş Milletler’i (BM) esas alarak düzenlediği “Uğur Koleji Model Birleşmiş Milletler 1’inci Konferansı”nda güvenlik, politik, insan hakları, gençlik ve ekonomik konseylerinde iki gün boyunca dünyanın sorunları ele alındı.

    Dünya ülkelerini öğrenciler temsil etti
    ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya, Türkiye, Yunanistan, İsrail ve Nijerya ülkelerini Uğur Koleji öğrencilerinden oluşan delegeler temsil etti. Dünya ülkelerinin katılımcı öğrenciler tarafından temsil edildiği konferansta paylaşıma sunulan konular, BM’nin çalışma ve oylama prensipleri esas alınarak global bakış açısıyla tartışıldı. Uğur Koleji öğrencilerinin katıldığı konferansta; savaş politikalarından doğan sorunlar, Türkiye’deki mülteci sorunları, adalet ve eşitlik, ülkelerdeki terör olayları, Türkiye’de kadına şiddet, Amerika’da yaşayan siyahilere karşı sergilenen ırkçı tavırlar, ekonomik krizin nedenleri ve daha birçok önemli konu görüşülerek çözüm önerileri hazırlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.