DOLAR 32,5211
EURO 34,9605
ALTIN 2433,046
BIST 9782,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Okuduğum Kitaplar Defteri” projesinin lansmanı D&R’da yapıldı

    “Okuduğum Kitaplar Defteri” projesinin lansmanı D&R’da yapıldı
    14.01.2020
    A+
    A-

    Kültür, sanat ve eğlence ürünleriyle okuyan ve keşfeden bir toplumun oluşumuna katkıda bulunan D&R, çocuklarımızın daha çok okuması için Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle yeni bir projeyi hayata geçirdi. Herkese Kitap Vakfı’nın hazırladığı “Okuduğum Kitaplar Defteri”, D&R’da satışa sunuldu.  Çocukları okumaya teşvik edecek sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı, 14 Ocak Salı günü D&R Kanyon’da gerçekleşti. Lansman etkinliğine D&R Genel Müdürü Mustafa Altındağ, Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, Mesude Burcu Hanif, Hülya Eltemur, Zeynep Üstüner, Başak Sayan ve Ali Aksöz katıldı. Proje kapsamında kitapseverler tarafından satın alınan her “Okuduğum Kitaplar Defteri”, bir çocuğun daha kitap okumasına katkı sağlayacak.

    Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, okuyan ve keşfeden bir toplum için sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor. D&R’ın Herkese Kitap Vakfı işbirliği ile hayata geçirdiği kampanya kapsamında, “Okuduğum Kitaplar Defteri” D&R’da satışa sunuldu. Herkese Kitap Vakfı’na katkı sağlaması hedeflenen projenin tanıtımı, 14 Ocak Salı günü D&R Kanyon’da gerçekleşti D&R Genel Müdürü Mustafa Altındağ, Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, Mesude Burcu Hanif, Hülya Eltemur, Zeynep Üstüner, Başak Sayan ve Ali Aksöz de tanıtım etkinliğinde yer aldı. “Okuduğum Kitaplar Defteri”nden satın alanlar, Herkese Kitap Vakfı’na destek olarak bir çocuğun daha kitap okumasına katkı sağlayacak.

    Herkese Kitap Vakfı’na gereken tüm desteği verdiklerini belirten D&R Genel Müdürü Mustafa Altındağ, “Türkiye’nin kitapçısı D&R olarak çok önemli görevlerimiz bulunuyor. Okuduğum Kitaplar Defteri projesinde yer almayı memnuniyetle kabul ettik. Yılda 70 bine yakın yeni kitap çıkıyor. Bu kitapların önemli bir bölümü D&R’da satışa sunuluyor. 200’e yakın mağazamızda Kitapcan kumbarası bulunuyor. Çalışanlarımız da bu konuya odaklı. Bugüne kadar köy okullarına pek çok kitap ulaştırdık. Ülkemizin geleceği için çok daha fazlasını yapmak gerekiyor. Projeye inanıyoruz, çocuklarımızı kitaplarla buluşturacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

    Etkinlikte konuşan Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, Türkiye’de kitap okuma konusunda yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Şenver, “Yapılan araştırmaya göre ‘Hiç kitap okumuyorum’ diyenler toplumun yüzde 58’ini oluşturuyor. ‘İlkokul öncesi kitabım olmadı’ diyen çocukların oranı yüzde 45. İnsanların yüzde 20’si ayda 1 kez kitap okuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 63’ü kütüphaneye hiç gitmemiş. Hiç dergi okumayanlar ise yüzde 79 oranında. Çocukların yüzde 9’u babasının kitap okuduğunu, yüzde 7’si ise annesinin kitap okuduğunu belirtiyor. Araştırmaya katılan yetişkinlerin yalnızca yüzde 7’si çocuğuna kitap okuduğunu söylüyor. Bu rakamları yükseltmemiz gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. D&R da bizlere destek oluyor. Bugüne kadar D&R mağazalarındaki Kitapcan bağış kumbaralarına 59 bin adet kitap bağışı yapıldı ve kitaplar 183 köy okuluna gönderildi. D&R’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Okuduğum Kitaplar Defteri

    D&R mağazalarında satışa sunulan “Okuduğum Kitaplar Defteri”, Herkese Kitap Vakfı tarafından çocukların daha çok kitap okumalarını teşvik etmek amacıyla hazırlandı. Çocukların okudukları kitapların bilgilerini, kitaplara ait notlarını ve görüşlerini yazabilecekleri, kitapları özelliklerine göre puanlayabilecekleri eğlenceli bir hatıra defteri olarak tasarlandı.

    D&R, çocuklarda kitap okumayı teşvik etmek ve sevdirmek amacıyla hayata geçirdiği proje ile kitap okumaya özendirmeyi, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.