DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Okullar tatil oldu, otellerde sömestir bereketi yaşandı

    31.01.2017
    A+
    A-

    Cuma günü başlayan yarıyıl tatilinde ailelerin çocukları için ilk tercihi kayak otelleri oldu. Uludağ, Palandöken, Kartalkaya ve Erciyes başta olmak üzere kayak tatili imkanı sunan otellerde bir hafta öncesinde neredeyse boş yer kalmadı

    Yıl içinde yoğun kar yağışının mutlu ettiği kayak merkezleri şimdi de sömestir tatiliyle coşuyor. Okullarda cuma günü başlayan yarıyıl tatilinde aileler kayak merkezlerine akın etti. Bu sayede Uludağ, Palandöken, Kartalkaya ve Erciyes başta olmak üzere kayak merkezlerindeki otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesini gördü. Aynı zamanda kayak merkezlerini ziyaret oranı da artarak haftasonları tam kapasite, hafta içi ise yüzde 80’e ulaştı. Oteller, 15 günlük yarıyıl tatiline özel olarak çocuklar için aktiviteler ve özel alanlar da oluşturuyor. Bölgelerdeki otel fiyatları benzerlik gösterirken, 250 liradan başlayan fiyatlar kişi başı 500 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca üst segment için hizmet veren oteller de var.
    ‘Kar kalitesi çok iyi’

    Kartalkaya’daki Kaya Palazzo Ski and Mountain Resort Genel Müdürü Ali Burak Özarutan, otelde sömestir tatilinin etkisiyle bir hafta öncesinden tam doluluğa ulaştıklarını söyledi. Bölgenin pist ve kar kalitesi dolayısıyla önemli lokasyonlardan olduğunu anlatan Özarutan, “Yoğun bir talep var. Bu yıl aralık ayıyla birlikte ciddi bir de kar yağışı var. Pistler bakımlı, kar çok iyi. Kayakçılar için Kartalkaya güzel bir adres. Üst segmente hitap ediyoruz. Ayrıca çocuklara özel aktivite alanlarımız da aileler tarafından yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

    ‘Gece kayağı da var’

    Ulaşım kolaylığı olarak havaalanı ile dağ arası 5 dakika mesafede olan Erzurum da yarıyıl tatili için tercih edilen lokasyonlardan biri. Bölgedeki oteller yüzde 90 doluluğa ulaştı. Polat Erzurum Resort Otel Genel Müdürü Bora Kanber, doluluk oranlarının yüzde 90’ı gördüğünü belirterek, ortalama fiyatların ise neredeyse her şey dahil gibi bir modelle 300-400 lira arasında olduğunu dile getirdi. Tamamen bir sömestir etkisi gördüklerini kaydeden Kanber, “Erzurum’da kar sıkıntısı yok. Bizde hiç yok. Çünkü suni karlama sistemimiz var. Ayrıca gece kayağı yapma şansı da tercih edilme yüzdemizi artırıyor” dedi.

    ‘Kayakçı Erciyes Dağı’nı çok sevdi’

    Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’te tüm zamanların rekorunu kırdıklarını belirterek, iki yıldır düzenlemeleriyle tam verimine ulaşan alanda her hafta sonu tam doluluk oranıyla çalıştıklarını söyledi. Cıngı, hafta içi ise 400-500 kişinin kayak yaptığını anlatarak, “Dağda 10 otel var. 34 pistte pist uzunlukları ise 102 kilometreyi buluyor. Tüm oteller dolma noktasında. Yüzde 67’si İstanbul’dan geliyor. Uçakla 1 saat sürmesi tercih edilme oranını artırıyor” dedi.

    300 bin yabancı kayak için geliyor

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl kar yağışının yoğun olması ve kayak merkezlerindeki kar kalınlığının yüksek seviyede olmasıyla kış turizmi destinasyonlarına ilginin arttığını vurguladı. Ulusoy, Uludağ başta olmak üzere Kartalkaya, Erzurum/Palandöken, Kartepe, Erciyes ve Sarıkamış kayak merkezlerine bu yıl da yoğun ilgi beklediklerini belirtirken, yurtdışı turlarında da Mavrovo (Makedonya), Bansko (Bulgaristan) turlarına talep bulunduğunu ifade etti.

    Yabancı turist ilgisinin de olduğunu anlatan Ulusoy, şunları söyledi:

    “Kış turizminin yoğun olarak yaşandığı Aralık 2015 ve Şubat 2016 yabancı ziyaretçi grafiği incelendiğinde ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı 3 milyon 875 bin 757 kişi ve yurtdışında ikamet edip aynı dönemde ülkemize gelen T.C. vatandaşlarının sayısı ise 1 milyon 96 bin 646 kişi gerçekleşti. Dolayısıyla ülkemizdeki kayak turizmi tesislerinin artmasıyla birlikte bu alanda önemli bir potansiyel oluştuğunu ifade etmek gerekir. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanmış net bir veri olmamakla birlikte ülkemize kayak turizmi için gelen yabancı ziyaretçi sayısının 250 – 300 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.