DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ömer Burhanoğlu; TOSB, inovasyon ekosistemi haline geldi

    Ömer Burhanoğlu; TOSB, inovasyon ekosistemi haline geldi
    13.05.2018
    A+
    A-

     

    Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nün düzenlediği ve ‘Teknolojik Dönüşüm’ün konuşulduğu ‘Girişimcilik Zirvesi 2018’ sona erdi. Zirvede Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, yatırımcıların yeni nesil mühendis adaylarına ihtiyacı olduğunu belirtirken, Gebze’ye açılacak Girişim Evi’ni de müjdeledi.

    Yeni girişimci gençlerin avantajlı olduğunu belirten Burhanoğlu, “Biz, büyüklerimiz bize ne öğrettiyse onu yapmaya ve uygulamaya çalıştık. Şimdiki girişimci gençler; istediği her ne ise onu öğreniyor, onu yapıyor ve kendini dünyaya çok daha rahat adapte edebiliyor. Bunların hepsi veri kullanımının dünyada kolaylaşmasıyla sağlandı. Artık sadece internet ve insanlar değil, makineler ve diğer bütün bilişim sistemleri birbirleriyle haberleşebiliyor. Bu da yepyeni iş modellerini ortaya çıkarıyor. Artık tek seferlik kazanç sağlayan modeller değil; tüketici bağımlılığı yaratan, onlara hayatı kolaylaştıran yeni iş modelleri var” dedi.

    “Gebze’nin girişim evi TOSB’da olacak”

    Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle oluşturulan TEB – TİM girişim evlerinden TOSB’a da açılacağını belirten Burhanoğlu, “Gebze bölgesine yeni bir girişim evi açılacak ve bu da TOSB’da olacak. Bu girişim evlerine otomotivde yenilik üzerine çalışan girişimci arkadaşlarımız alınacak ve onlara serbestlik tanınacak. Yani girişimci arkadaşlarımız başka bir kuluçka merkezinde de çalışıyor olabilecek. Girişim evine kabul edilen girişimci arkadaşlarımız burada geliştirdiği uygulamaları test etme imkanı bulacak.” dedi.

    “TOSB’da yatırım ağı oluşturacağız”

    TOSB içerisinde kendi konusunda uzman çok sayıda yan sanayici olduğunu belirten Burhanoğlu, “Girişimci gençler burada istedikleri firmada, istediği konuda çalışma yapabilecek ve uygulamalarını oralarda test etme şansı bulabilecek. Burada yatırımcı ile girişimci arasında bağ kurulacağına inanıyoruz, çünkü oradaki yeni nesil aklı ve inovasyonu gören yan sanayicimiz onlara yatırım yapacak, böylece yeni bir yatırım ağı oluşacak” dedi.

    “Gençlere ihtiyacımız var”

    Yeni iş modellerine ve gençlere ihtiyacımız olduğunu söyleyen Burhanoğlu, “Yeni akla, inovasyona ihtiyacımız var. Dünyada ekonomi artık inovasyon üzerine dönüyor. Dünyada aracılar ortadan kalkıyor. Bugün olmasa bile yarın konumuz blockchain olacak. Blockchain geldiği zaman aracılar ortadan kalkacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.