DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Optisyenlik öğrencileri İTO’da bilgileriyle yarıştı

    Optisyenlik öğrencileri İTO’da bilgileriyle yarıştı
    13.12.2018
    A+
    A-

    İstanbul Ticaret Odası, optisyenlik öğrencilerinin katıldığı bilgi yarışması düzenledi

    İTO Genel Sekreteri Alayoğlu: – “Bu yarışmayı, gerçek anlamda üniversite-sanayi işbirliğini oluşturduğumuzun ifadesi olarak görüyorum”

    İTO Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi Başkanı Tuzal:  “Hem mesleğe zenginlik kazandırılmasını hem de ekonomik katkı sağlanmasını ümit ediyoruz”

    İstanbul Ticaret Odası (İTO), sektörlerin gelişimine destek olan organizasyonlarına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören optisyenlik bölümü (gözlük ve gözlükçülük) öğrencilerinin katıldığı bir bilgi yarışması düzenledi.

    İTO Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi’nin, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği ile birlikte organize ettiği ‘Türkiye optisyenlik meslek yüksekokulları arası bilgi yarışması’, İTO’nun Eminönü’ndeki binasında gerçekleştirildi.

    Bilgi yarışmasının açılış etkinliğinde konuşan İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, “Bu salonunda aylık meclis toplantılarımızı yapıyoruz. Sektörlerin durumunu tartıştığımız bir salondasınız. Böyle bir salonda optisyenlik etkinliğinde yer almanız, yıllardır tartışılan üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturuyor. Bu yarışmayı, gerçek anlamda üniversite-sanayi işbirliğini oluşturduğumuzun ifadesi olarak görüyorum” dedi.

    ÖLMEYECEK MESLEKLER ARASINDA

    Optisyenlik mesleğini ölmeyecek meslekler arasında gördüğünü söyleyen Alayoğlu, yarışmacılara seslenerek, “Mesleğinize önem vermeniz ve onu geliştirme yönünde çaba harcamanız kritik öneme sahip” diye konuştu.

    Bu organizasyonun Türkiye çapında optisyenlik programı veya bölümü olan 50’nin üzerinde yüksek okul ve üniversite ile yapılan yazışmalar ardından gerçekleştirildiğini belirten Alayoğlu, “Etkinliğin devamı da var. Akademisyen ve öğrenciler, sektörden iş insanlarıyla ayrıca bir araya gelecekler. Umuyorum ki bu organizasyon, bundan sonraki hayatınızda, sizleri pozitif yönde etkileyecek sonuçlara vesile olur” dedi.

    İTO’nun Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi Başkanı Şahap Sabri Tuzal ise organizasyonun amacının, mesleklerini icra edecek gençlerin aldıkları eğitimi daha güçlü kılmak ve bu mesleğin önemini anlatmak olduğunu söyledi. Tuzal, “İcra ettiğimiz bu meslek, kimilerine göre ticari bir emtia, kimilerine göre sağlık kuruluşu olarak değerlendiriliyor. Okuduğunuz bölümler sağlık meslek yüksek okullarının içinde yer aldığı halde, bazı kurum ve kuruluşlar bu mesleğin önemini bilmiyor. Onlar ticaret olarak görmekteler. Kısacası meslek, arada ve arafta kalmış vaziyette” dedi.

    Sektörde yaşanan ekonomik problemleri aşmak için, tedarik edilen ürünlerin yurtdışına bağımlı kalmadan yerli ürünlerin üretilmesi gerektiğini belirten Tuzal, “Bunun için de fikir, proje ve Ar-Ge çalışması yapılması lazım. Bunları yaparak hem mesleğe zenginlik kazandırılmasını hem de ekonomik katkı sağlanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

    MELİKE KOCA BİRİNCİ OLDU

    Sunuculuğunu Bora Gencer’in yaptığı programın yarışma bölümüne, Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerin optisyenlik bölümlerinde öğrenim gören 15 öğrenci katıldı. Yarışmacı öğrenciler interaktif bir sistemde ekrana yansıtılan 30 soruya, zorluk derecesine göre 30-60 saniye içinde cevap vermeye çalıştı.

    Öğrenciler, ellerindeki özel uzaktan kumandaların düğmelerine basarak cevaplarını sisteme gönderdiler. Yarışmada 30 sorunun 22’sini doğru cevaplayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak MYO öğrencisi Melike Koca birinci oldu. İkinciliği 18 doğru cevap ile Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Sena Yeniçeri aldı. 17’şer doğru cevap veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO adına yarışan Behiye Coşkun ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO yarışmacısı Onur Gül arasında ikinci tur eleme yapıldı. Eşitlik bu turda da bozulmadı, ancak Behiye Coşkun cevaplama süresi avantajı ile üçüncü oldu.

    Programda, dereceye girenlere sırasıyla laptop, tablet ve cep telefonu ödülleri verilirken yarışmacı öğrencilere, jüri üyesi akademisyenlere ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür sertifikaları teslim edildi. Program dahilinde yarışmacı öğrencilerin ve akademisyenlerin, meslek fuarını ziyaret edeceği ve sektörden iş insanları ile bir araya geleceği bildirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.