DOLAR 32,513
EURO 34,9555
ALTIN 2435,739
BIST 9795,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Orta Doğu‘da parası olan güvende

    Orta Doğu‘da parası olan güvende
    14.03.2018
    A+
    A-

    Dünya genelinde güvenlik ve savunma ihtiyaçlarına ayrılan bütçeler milyar dolarlarla ölçülüyor. Sektörü değerlendiren analistler tarafından küresel güvenlik sektörünün pazar büyüklüğü için 100 milyar dolarlık bir bütçe öngörülürken, Türkiye de bu pazar 15 ila 20 milyar TL olarak öngörülüyor. Özellikle tansiyonun düşmediği Orta Doğu ülkelerinde güvenlik ihtiyacı giderek artış gösteriyor. Bölgede yer alan ekonomik gücü yüksek ülkeler güvenlik sektörüne önemli miktarlarda yatırım yaparken, güvenlik ihtiyacı yüksek seviyelerde olan ekonomisi zayıf ülkelerin ise sektöre yatırım yapmadığı gözlemleniyor.

     Dünyanın hemen her noktasında güvenlik ürünleri bulunan Arma Kontrol, küresel pazarda bütün dikkatin Orta Doğu bölgesinde olmasına dikkat çekiyor. Irak ve Suriye gibi ülkelerde güvenlik ürünleri ihtiyacının en yüksek seviyede olduğunu dile getiren Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal; ‘’Artan terör olayları veya siyasi /politik / toplumsal olaylar güvenlik ürünlerine olan talebi artırdı. Ülkemizde; otel, hastane, okul, kamu binaları, genel müdürlükler ve askeri tesisler gibi bölgelerde doğan ihtiyaçlara ürünlerimizle cevap veriyoruz. Yurtdışında ise durum biraz daha farklı. Genel olarak bakacak olursanız güvenlik ihtiyacının en yüksek olduğu ülkelerin başında Irak ve Suriye gibi ülkeler gelir. Ancak Suudi Arabistan gibi bölgenin güçlü ekonomiye sahip ülkelerinden gelen güvenlik ürünleri talepleri daha fazla.’’ dedi.

    Orta Doğu gibi Afrika Kıtası’nın da büyük bir potansiyel oluşturduğunu işaret eden Arma Kontrol CEO’su Kartal, birçok ülkede güvenlik ihtiyacının olduğunu ancak bu ihtiyaçlara yönelik çözümlerin bilinmediğini sözlerine ekledi. İhracat hedeflerini bu durum özelinde artıran Arma Kontrol, 2018 yılında ihracat yapacağı ülke sayısını 90’a çıkarmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.