DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Osmangazililer Sanal Gerçeklikle güvensiz asansörlerdeki tehlikeleri deneyimliyor

    Osmangazililer Sanal Gerçeklikle güvensiz asansörlerdeki tehlikeleri deneyimliyor
    07.02.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider asansör uygunluk denetleme kuruluşu RoyalCert’in “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesi Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki vatandaşlarla buluştu. Bölgede 40 kişilik ekiple periyodik asansör muayeneleri gerçekleştiren A Tipi Muayene kuruluşu RoyalCert’in Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği etkinlikte Osmangazililer sanal gerçeklik gözlükleriyle kırmızı etiketli asansörlerde karşılaşabilecekleri tehlikeli durumları deneyimleme fırsatı yakaladı. Osmangazi Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Raif Endar, Zabıta Müdürü Erhan Altıparmak ile RoyalCert İcra Kurulu Başkanı Ziya Keskin’in de katıldığı etkinlik 7 Şubat’ta da devam edecek.

    Asansörlerin periyodik muayenesinin önemini vatandaşlara anlatmayı ve sanal gerçeklikle denetim sonrası kırmızı etiket alan bir asansörde yaşanabilecek tehlikeli durumları göstermeyi hedefleyen RoyalCert “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesiyle önemli bir misyon üstleniyor. Vatandaşları bilinçlendirerek binalarında yer alan asansörlerin periyodik muayenesinin kritik olduğunu gösteren RoyalCert pek çok il ve ilçede olduğu gibi Bursa’da da fark yaratmaya devam edecek.

    Osmangazililer Kırmızı Etiketli (Güvensiz) Asansör Yolculuğuna Çıkacak

    Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Raif Endar, Zabıta Müdürü Erhan Altıparmak ile RoyalCert İcra Kurulu Başkanı Ziya Keskin’in katıldığı kırmızı etiketli asansör yolculuklarında vatandaşlar 3 farklı senaryo ile karşılaştı. İlk senaryoda binildiği zaman sorunsuz çalıştığı gözlemlenen asansörün aniden yere düşmesi gösterildi. İkinci aşamada ise kat kapısı kilitleri devre dışı bırakılmış bir asansörde butona basıldığında kabin gelmeden kapılarının açılması sonucu asansör boşluğuna düşme tehlikesi gözlemlendi. Son aşamada ise ara kat hizasında arıza yaparak kalan bir asansörden kurtulmaya çalışan yolcunun asansörün aniden hareket etmesi sonucu yaşayabileceği kaza tehlikesi anlatılmaya çalışıldı.

    Etkinliğin Amacı Vatandaşları Bilinçlendirmek

    Kırmızı etiketli (Güvensiz) asansöre simülasyon ortamında binerek kötü senaryolarla yüzleşen ve RoyalCert uzmanlarınca bilgi paylaşılan vatandaşlar bu deneyimi yaşayarak asansör periyodik muayenesinin önemi konusunda bilinçleniyorlar. Bunun yanı sıra yaşadıkları binalardaki asansörlerde sorun olan kişiler etkinlik stantlarında bulunan yetkililerle direkt görüşüp sorunlarını çözümleme şansı buluyorlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.