DOLAR 32,5297
EURO 34,9121
ALTIN 2440,175
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    OSRAM’ın inovatif aydınlatma ürünleri “tasarım”a dönüştü

    OSRAM’ın inovatif aydınlatma ürünleri “tasarım”a dönüştü
    08.11.2019
    A+
    A-

    Aydınlatma teknolojisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden OSRAM, seçici bir kurulun onayıyla belirlenen inovatif ürünlerin sergilendiği Architect@Work’e katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yenilik odaklı yaklaşımıyla fark yaratan fuarda, Endüstriyel Tasarımcı Utku Başkır’ın OSRAM’ın yeni LED ürünleriyle hazırladığı tasarımlar ziyaretçilerden beğeni topladı.

     

    Mimar, iç mimar ve tasarımcıları yeni malzemelerle buluşturmak hedefiyle 14 ülkede 25 farklı şehirde düzenlenen Architect@Work bu yıl İstanbul’da 4. kez düzenlendi. Mimar ve iç mimarlardan oluşan seçici kurulun onayından geçen inovatif ürünlerin sergilendiği organizasyon, 1-2 Kasım tarihleri arasında hem Türkiye’den hem de dünyadan mimarları, iç mimarları, tasarımcıları ve yapı uzmanlarını inovatif ürünlerle buluşturdu. Fuarda proje partneri Arkilight ile yerini alan OSRAM, teknoloji ve inovasyonu bir araya getiren yeni nesil aydınlatma ürünlerini sektör profesyonellerine sergiledi. Fuarda Endüstriyel Tasarımcı Utku Başkır’ın OSRAM ürünleriyle hazırladığı aydınlatma uygulamaları büyük ilgi gördü.

     

    Aydınlatma ile ortamın karakterini siz belirleyin

    Işık ve mimarinin etkileşimi, ışığı algılamanın ötesine taşır. OSRAM’ın bu hissi deneyimlemenizi sağlayan LED aydınlatma ürünleri, modülleri ve sistemleri aynı zamanda aydınlatmanın kontrolünde de yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

    Architect@Work’te OSRAM Back LED modülleri ve TRAXON(bir OSRAM Şirketidir) 64 Pixel board ürünleri kullanılarak tasarlanan, mermer ve ayna arkasından aydınlatma örnekleri ziyaretçilere sunuldu. Normal boyutlarında ışık geçirmeyen bir malzeme olan Carrara mermeri inceltilip lamine edilerek ışık geçirebilir hale getirildi ve 64 Pixel board modüller ile 1metre x 1metre boyutlarında bir  gizli ekran yaratıldı. Mermer yüzeyde oluşturulan renkler ve efektler profesyoneller tarafından oldukça yoğun ilgi gördü. TRAXON 64 Pixel Board, 25cmX25cm ölçüleri içinde 64 adet ayrı kontrol edilebilir ultra parlak LED noktasından oluşuyor ve sınırsız metrekarede düşük çözünürlüklü ekranlar yaratılabiliyor. Ambiyans aydınlatması olarak da kullanılabilen TRAXON 64PXL Board’lar değişik ebatlardaki ilave modüller ile şekilden bağımsız olarak farklı ekran tasarımlarını mümkün kılıyor.

    Mekanlarda ve dış cephelerde kesintisiz aydınlatma sağlayan OSRAM Diffuse flex serisi, LED ışık kaynağı noktaların görünmemesi özelliğiyle dikkat çekiyor. 2020’de çıkacak olan yeni seri Black Diffuse serisi ise kapalı konumdayken siyah görünümü ile mimariye entegre olacak ve siyah cephelerde görünmez olabilen bir aydınlatma tasarıma imkan sağlayacak.

    Hem zarif bir vurgulama hem de konforlu bir ortam aydınlatmasını tek çözümde sunan LINEARLIGHT FLEX LED modülleri ise esnekliğe ihtiyaç duyulan mimari detaylarda, mobilyalarda aydınlatmayı farklı bir boyuta taşıyor.

    Standtaki tüm aydınlatma ürünlerinin konrolü e:cue (bir OSRAM Şirketidir) Sympholight  ürünleri kullanılarak sağlandı. Sympholight tüm aydınlatma varlıkları (fonksiyonel ve renkli / dinamik aydınlatma) ve şehirlerin aydınlatma altyapısı hakkında derinlemesine bilgi akışı ve sistem kontrolü sağlayan tam ölçekli bir aydınlatma kontrol platformu. Açık bir uygulama arayüzü aracılığıyla, platform üçüncü taraf yazılım platformlarıyla kolay ve verimli bir şekilde entegre olarak çalışabiliyor. Bu sayede projelerdeki tüm bağımsız birimler birbirine bağlanabiliyor ve uzaktan izlenerek; enerji verimlilikleri, sistem durumları gibi bilgilerin takibi sağlanabiliyor.

    Aynı kontrol sistem ürünlerini ülkemizde İstanbul, İzmir, Ankara,Yurt dışında da Paris, Dubai, Baku, Frankfurt vb. büyük şehirlerde pek çok büyük projede kullanılmakta. Ülkemizde bu projelere Çamlıca Camii, İstanbul Havalimanı, Ankapark, Folkart Kuleleri gibi örnekler verilebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.