DOLAR 32,5778
EURO 34,6786
ALTIN 2525,602
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    OSRAM’la daha aydınlık şehirler için çözümler

    OSRAM’la daha aydınlık şehirler için çözümler
    28.01.2017
    A+
    A-

    Akıllı şehirlere doğru trend artıyor. Bunun bir sonucu olarak, Osram Aydınlatma Çözümleri binalarda, kasabalarda ve şehirlerde giderek artan ağ bağlantılı, akıllı aydınlatma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik komple aydınlatma çözümlerine odaklanarak, kullanıcılara kusursuz aydınlatmaya ek olarak gerçek katma değer sağlıyor

    Aydınlatma sektörünün lider üreticisi Osram dış mekan aydınlatma armatürü üst düzey performans paketinin bir bileşeni olan Sokak Aydınlatma Kontrolü (SLC) yönetim sistemi ile uzun yıllardır hem tekli armatürlerin, hem de armatür gruplarının kontrol edilip izlenmesine olanak veren bir sistem sunuyor. Bu, yollardaki veya bütün şehir semtlerindeki aydınlatmaların, örneğin günün saati veya mevsimin özel gerekliliklerine göre azaltılmasına olanak veriyor. Etkin işletme yönetimi sağlamak için, hata mesajları otomatik olarak toplanıp sınıflandırılabiliyor.

    Geleceğin aydınlatma çözümleri bir adım daha ileri giderek şehirler ve orada yaşayanlar için ek hizmetler sunacak. Armatürlerle -ayrı olarak kontrol edilebilen- aydınlatma yönetimi yazılımı arasındaki ağ bağlantısı sayesinde; yol aydınlatma armatürleri sadece ihtiyaçlara göre aydınlatma sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sensör teknolojisine sahip çok işlevli istasyonlar şeklinde elektrikli bisiklet akülerini şarj edebilecek, park yerlerini veya münferit şehir bölgelerinin mikro klimasını izleyebilecek. Ağ bağlantıları sadece donanımın değil, aynı zamanda verilerin, özellikle bu verilerin ağ iletişiminin, bulunabilirliğinin ve analiz edilebilirliğinin de belirleyici iş modeli olmasına yol açacak.

    Sokak Aydınlatma Kontrolünün yeni nesli: SLC RF
    Osram Sokak Aydınlatma Kontrolünün yeni nesli SLC RF, aydınlatma armatürlerini radyo üzerinden kablosuz olarak yeni, açık IPv6 internet standardına dayanan bir ağda birbirine bağlıyor. Dış mekân aydınlatma armatüründeki bir akıllı radyo bileşeni ve bir radyo frekansı anteni armatürleri ‘akıllı şehre hazır’ hale getiriyor. İlk adım olarak, Streetlight 10, Streetlight 20 ve DL 50 LED dış mekân aydınlatma armatürleri yeni kablosuz sistem ile donatılacak. Bilgiler kablosuz olarak aydınlatma başlığından aydınlatma başlığına ve bir yönlendirici ile internet üzerinden merkezi kontrol noktasına iletiliyor. Sistemin yüksek esnekliği, eğer bir ünite arızalanırsa başka bir yol için akıllı arama yapmasına, dolayısıyla işlevselliğini yitirmemesine olanak veriyor. Bu radyo ağı ile tümüyle yeni akıllı şehir hizmetlerinin, örneğin kasaba ve şehirlerdeki geniş alan bilgi ağı yapıları ya da örneğin boş park yerleri ve yerel hava koşullarına dair bilgiler veren yeni sensör destekli hizmetlerin omurgası haline gelme kabiliyeti var. Bu amaçla, park yeri sensörleri veya çevresel sensörler gibi daha ileri bileşenler, aydınlatma armatürlerine entegre edilebiliyor.

    Trafik Sorununa Park Sensörleri ile Çözüm
    Şehir trafiğinin yaklaşık üçte birinin park yeri aramaktan kaynaklandığı dikkate alındığında, park yeri sensörleri şehirler için önemli bir potansiyel sunuyor. Bu gereksiz trafik yoğunluğu ve buna ek olarak araç sürücülerinin yılgınlığından kaynaklanan maliyetler, CO2, NOx ve ince toz emisyonları nedeniyle ilave çevresel yükler de getiriyor. Birçok büyük şehir şimdiden izin verilen kirletici madde sınırlarını aşmış durumda, bu da şehir ve bölgelerin giderek artan biçimde aksiyon planları geliştirmeye zorlanmaları anlamına geliyor.

    Osram Aydınlatma Çözümleri, geniş dış mekân aydınlatma armatürleri yelpazesi sayesinde akıllı, ağ bağlantılı altyapılar oluşturarak, güçlü bir ortaklar ağı ile birlikte bütünsel akıllı şehir çözümleri sunuyor. Bu amaçla, şirket önümüzdeki yıllarda birçok LED ve ışık yönetim sistemleri geliştirecek ve bir yandan da aydınlatma endüstrisinin dışındaki ağını genişletmeye devam edecek. Bu, örneğin veri yönetimi ve ağ teknolojisi sektörlerinin olduğu kadar araştırma ve eğitim hizmetlerinin temsilcilerini de kapsıyor.

    Yeni radyo kontrollü Sokak Aydınlatma Kontrol sistemiyle Streetlight 20 LED gibi dış mekân aydınlatma armatürleri akıllı şehre hazır olarak üretiliyor. Park sensörleri sayesinde park yerleri tespit edilip mobil uç cihazlara veya navigasyon sistemlerine iletilebiliyor.

    OSRAM’ın çözümleri sayesinde geleceğin akıllı şehirleri, aydınlatma altyapılarını adım adım çok işlevli iletişim ağlarına dönüştürebiliyorlar. Böylece, enerji tasarruflu ve düşük maliyetli yol aydınlatma armatürleri akıllı şehirlerin omurgasını oluşturuyorlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.