DOLAR 32,5985
EURO 34,7765
ALTIN 2511,042
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Otizm ve serebral palsi tedavisi için kordon kanı umut ışığı oldu

    Otizm ve serebral palsi tedavisi için kordon kanı umut ışığı oldu
    21.11.2017
    A+
    A-

    Başta otizm ve serebral palsi olmak üzere beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde yeni bir sayfa açıldı. FDA, ABD’li Duke University’nin kordon kanı kök hücre tedavisi çalışmalarını onayladı. Böylece, halen 80 çeşit hastalığa tedavi şansı veren kordon kanı; otizm ve serebral palsi için de umut ışığı oldu

    Çocuğunuzun doğumunda saklanan kordon kanı, her geçen gün farklı hastalıkların tedavisi için umutları yeşertiyor. Son olarak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), otizm ve serebral palsi başta olmak üzere beyin ve sinir sistemi hastalıklarının klinik çalışmalarında kordon kanı kök hücrelerinin kullanılmasına onay verdi. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen ABD’li Duke University’nin kök hücre tedavisi başvurusunu kabul eden FDA, böylece beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde yeni bir pencere açtı.

    Avrupa’nın en büyük ikinci kordon kanı bankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, çocuğunuzun doğumunda saklanan kordon kanının günümüzde 80 çeşit hastalığa tedavi şansı ortaya çıkardığını söyleyerek, “Bu hastalıklara her geçen gün yenileri ekleniyor, böylece kordon kanı saklamanın önemi giderek artıyor” dedi.

    Sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde devrim

    Duke University’nin FDA’ya yaptığı başvurunun onaylanmasını değerlendiren Burku, “Bu onay ile üniversitenin tıp merkezinde başlattığı, ABD’de her 323 çocuktan 1’inde görülen serebral palsi ve her 68 çocuktan 1’inde görülen otizm tedavisinde yeni bir sayfa açıldı. Üniversitenin kordon kanı kök hücre çalışmaları FDA onayıyla devam edecek. Bu hastalıkların dışında; hidrosefali, hipoksik beyin hasarı, felç, apraksi ve diğer beyin hasarlarının da kordon kanı ile tedavisinin mümkün olabileceği ortaya çıktı. Ayrıca ABD’deki Cord Blood Association’ın da çalışmayı destekleyeceğini açıklaması ile kordon saklanmasının ne derece önemli olduğunu bir kez daha vurgulandı” şeklinde konuştu.

    15 yıldır kordon kanı bankacılığı yaptıklarını belirten Burku, “Ülkemizde kordon kanı saklanmasının önemi henüz yeterince bilinmiyor. Avrupa’da ise 2012 yılından beri,  tüm gebelerin kordon kanı saklanması konusunda bilgilendirilmesi zorunlu” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.