DOLAR 32,5875
EURO 34,8019
ALTIN 2508,34
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özel güvenliğin yıldızları belli oldu

    Özel güvenliğin yıldızları belli oldu
    30.03.2018
    A+
    A-

    Özel güvenlik sektörünün en büyük derneği GÜSOD, “kahramanlık hikayesi” olan özel güvenlik görevlilerini ödüllendirdi. Ankara Holiday Inn Otel’de 28 Mart 2018 tarihinde yapılan törende, “Sadakat” ve “Başarı” kategorilerinde toplam 26 özel güvenlik görevlisi ödüllendirildi. Törene aileleriyle katılan çalışanlar duygu dolu anlar yaşadılar.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu,

    “2015 ve 2016’da güvenlik açısından hem içerde hem dışarda daha önce görmediğimiz bir dönem yaşadık. Devletin kolluk güçleri bu olaylara odaklandı. Artık Türk polisinin yurtdışında bile harekat yapabilecek kabiliyette olduğunu görüyoruz. Hem sayısal hem de konsantrasyon olarak bu tehditlerine yöneldikleri için iç güvenlikte özel güvenliğe daha farklı bir misyon yüklenmeye başladı. Çünkü biz içerde 300 bin kişiyiz. Kanunumuzda kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette diyor. Devletin bu mücadelesi içinde en iyi desteği verebilecek olan içerdeki asayişin sağlanmasına destek olabilecek olan özel güvenliktir. Bu sorumluluğumuz bilinciyle biz hizmetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz”

    “24 yaşında GÜSOD ve sektörün en büyük temsilcisi. Biz şu anda 60 bin çalışanın biraraya geldiği bir grubuz. Burada çalışanların ötesinde bir misyonumuz var. Geçtiğimiz senelerde bizim diğer sektörlerden ayrışmamız gerektiğini farklı zeminlerde dile getirdik. Çeşitli bakanlıklara gittirdik. Riskin üzerine gitmesi gereken,riskle mücadele eden, zaman zaman canı pahasına bu işi yapan bizler, işçi statusü ötesinde düzenlemelere hak kazandığımızı düşünüyorum. Bugün burada bunun somut örneklerini dinleyeceğiz. Bizden sonra geleceklere bu mesleği bırakacağına inanıyorum.” Dedi.

    Kösereisoğlu, “Gece gündüz, yaz kış, bayram haftasonu demeden çalışan ve varlıklarıyla topluma huzur veren özel güvenlik çalışanlarına bu ödül aracılığıyla teşekkür etmek, yaptıkları işin önemini topluma hatırlatmak en büyük arzumuz” dedi.

    Sunumunu Gökhan Okçu’nun üstlendiği törende uzun yıllar bu sektörde çalışan 13 çalışana Sadakat Ödülü, yaptıkları işlerle fark yaratan 13 çalışana ise de “Başarı Ödülü” verildi.

    Sadakat Ödüleri

    Dilek Mutlu -ISS Proser – 22 yıl

    İsmail Tanrıseven Tepe Savunma – 23 yıl

    Serkan Erguvan Securitas Uzaktan İzleme – 5 yıl

    Cihangir Güngör – Çetin Grup- 17 yıl

    Rafet Özkan G4S- 21 yıl

    Nihat Korkmaz Securitas- 20 yıl

    Volkan Bostancı Pronet Alarm 17 yıl

    Cihan Meral Pronet Güvenlik

    Hasan Bayram Baykal Loomis-12 yıl

    Ömer Torlak Tepe Güvenlik -7 yıl

    Ünal Kurt Bantaş – 20 yıl

    Murat Keskin TAV- 11 yıl

    Ahmet Sağlam Desmer- 9 yıl

    BAŞARI ÖDÜLLERİ

    Seda Çam TAV Güvenlik

    Havaalanında görev yaparken, üç örgüt üyesini yakalanmasını sağlayarak terör eylemine engel oldu. Güvenlik noktasında arama yaparken üç kişinin çantalarında çıkan renkli parçalardan şüphenerek emniyet güçlerine haber verdi. Ve yakalanmalarını sağladı. Sonrasında yabancı uyruklu bu üç kişinin terör örgütü üyesi olduğu ve eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

    Menderes Zont – Bantaş

    Zırhlı araca para nakli yaparken silahlı saldırıya uğradı. Ancak saldırıya direnerek hem parayı hem de arkadaşlarının hayatını kurtardı.

    Musa Sarıtaç Çetin Grup

    Çalıştığı bölgede saklanmaya çalışan bir terör örgütü üyesinin yakalanmasını sağladı. Şüpheli şahsı görerek polise haber verdi. Ancak polis geldiğinde şahsı bulamadı. Kendisi polise yardımcı olarak çevrede şahsın saklanabileceği yerleri gösterdi. Ve şahsın yakalanmasına yardımcı oldu.

    Sedat Korkmaz – Securitas Uzaktan izleme

    Müşteriye ait bir araçta panik butonuna basılarak yardım istediğinde Uzaktan İzleme Merkezi’nden Sedat Korkmaz hemen aracın yerini tespit ederek emniyet güçlerini oraya yönlendirmişti. Emniyetle koordineli yürüttüğü başarılı çalışma sonucunda araca saldırıda bulanan kişiler kaçmış ve müşterinin can ve mal güvenliği sağlanmıştır.

    Mehmet Venceli – Securitas

    Büyük yangın felaketini önlemiştir. Yan binada çıkan yangına müdahele konusunda itfaiyeyi yönlendirmiş. Çevre binaların boşaltılması için aktif olarak çalışmış. Yangına hızlı müdahale edilmesini sağlayarakyan binalara sıçramasını engellemiştir.

    İbrahim Erdoğan – Tepe Güvenlik

    Kontrol amacıyla Denetimli Serbestlik Bürosu’na gelen bir kişiyi uyuşturucu madde kullanmaya çalıştığını tespit etmiş. Ve ilgili kişiyi emniyete teslim etmiştir.

    Gökhan Duran Tepe Güvenlik Alarm İzleme

    Bir ortaokulda meydana gelen bir hırsızlık girişimini polise billdirmiş, Operasyonda yönlendirme yaparak hırsızın suç üstü yakalanmasını sağlamıştır.

    Fırat Demirel – Desmer Güvenlik

    Batman’daki nakil merkezine zırhlı araçla bankaladan toplanan nakit paraların taşırken kalaşnikoflu iki teröristin saldırısına uğruyorlar. Fırat Demirel saldırıda karnından yaralanıyor ama yine de aracı durdurmuyor. Yaklaşık 45 km kadar süren takip sonucunda teröristler aracın durdurmayacaklarını anlayıp kaçıyorlar. Fırat Demirel yaralı olarak hastaneye ulaşıyor.

    Serkan Karahan – G4S

    Proaktif ve öngörülü yaklaşımı ile yangın felaketini engellemiştir.

    Nadide Özgöç – Pronet Alarm İzleme

    Gece vardiyasında kurumsal müşterinin bir alarmını müşteriyle paylaşmış. Ama vakit geç olduğu için müşterinin kontrol için gidemeyeceğini öğrenince insiyatif alarak bölgeye güvenlik güçlerini yönlendirmiş. Büyük bir hırsızlığı önlemiştir

    Orhan Duman – ISS Proser

    Erken müdahale ile yangının büyümesini engellemiştir. İçeride dumandan etkilenen yaşlı ve yürümekte zorluk çeken kat malikini dışarı çıkarmış, güvenli bir yere taşıyarak hayatını kurtarmıştır.

    Mustafa Şahin – Loomis

    Kilis sınırında zor şartlarda görev yapmaktadır. Birçok olay yaşamıştır. Nakit taşıma sırasında biraz ilerisine bomba düşmesi, görev yaptığı madenin yanındaki okulun bahçesine roket düşmesi gibi pek çok olaylarda görevinin başında olmuştur.

    Bahadır Salık- Pronet Güvenlik

    Görev yaptığı yerde kameralarla oynandığını farkederek harekete geçmiş, Bu sırada yaralanmış. Ancak yılmamış ve büyük bir hırsızlığa engel olmuştur.

    GÜSOD Hakkında, 22 yıldır önce sektörün önde gelen şirketleri tarafından kurulan GUSOD, halen 11 üyesi ve 60.000’in üzerinde çalışanıyla özel güvenlik sektörünü temsil eden en büyük dernek olma özelliği taşıyor. Dernek 2.000 yılından bu yana Avrupa Güvenlik Servisleri Konfederasyonu CoESS üyesi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.