DOLAR 32,5408
EURO 34,9179
ALTIN 2426,086
BIST 9711,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özel tarifleriniz ‘Sizden Gelenler’ ile Yemek. com’da yerini alıyor

    Özel tarifleriniz ‘Sizden Gelenler’ ile Yemek. com’da yerini alıyor
    08.11.2018
    A+
    A-

    Birçok kategoride binlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri kullanıcılarıyla buluşturan Yemek. com, ‘Sizden Gelenler’ kategorisi ile Türk halkının mutfaktaki hünerlerini göstermesine vesile oluyor. Yemek. com kullanıcılarının mutfaklarından özel tarifler ‘Sizden Gelenler’ kategorisi altında paylaşılıyor ve bu tarifler Yemek. com okuyucularının sofralarında yerini alıyor. Ayda 455 bin defa ziyaret edilen kategoride okuyucuların gönderdiği tam 600 adet tarif bulunuyor. En çok sevilen tarifler ise 213 bin okunmayla hazır dönerden iskender, 134 bin okunma sayısı ile etsiz çiğ köfte ve 109 bin okunmayla yumuşak poğaça tarifi oldu.

     

    Birçok kategoride binlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri kullanıcılarıyla buluşturan Yemek. com, “Sizden Gelenler” kategorisi ile okurları arasında lezzet paylaşımına vesile oluyor. Yemek. com kullanıcıları sadece tarifleri okuyup izlemekle kalmıyor, kendi özel tariflerini de mutfaklarından çıkarıp Yemek. com ile paylaşıyor. Bugüne kadar toplamda 600 tarif ‘Sizden Gelenler’ kategorisinde yayınlandı. Kullanıcıların yoğun ilgi gösterdikleri bu kategori günlük 15 bin, ayda 455 bin defa ziyaret ediliyor

    Yemek. com’da tarif paylaşmak çok kolay!

    Yemek. com’a tarif yollamak isteyenler için Yemek. com, hem sitenin ara yüzünde hem de mobil uygulaması üzerinden özel paneller geliştirerek bu lezzet paylaşımını kolaylaştırıyor. Yemek. com sitesindeki “Yemek. com’a Nasıl Tarif Yollanır?” içeriğindeki adımları takip edenler kolaylıkla tariflerini paylaşabiliyor. Ayrıca Yemek. com’un Google Play Store ve App Store üzerinden indirilebilen mobil uygulamasında ‘Tarif Gönder’ seçeneğiyle de tariflerini iletebiliyorlar. Gönderilen tarifler Yemek. com editörleri tarafından denendikten sonra Sizden Gelenler kategorisinde yayınlanıyor.

    İskender hep favori

    Yemek. com kullanıcıları yöresel yemeklerden, çay saatleri için pratik tariflere, çorbalardan tatlılara pek çok tarif paylaşıyor. Özellikle kek tarifleri bakımından zengin olan kategoride peynirli kabaklı kek, narlı çikolatalı kek gibi tariflerin yanı sıra dünya mutfağından ilginç tariflerle tanışmak mümkün. Finlandiya mutfağından lohikeitto ve Alman mutfağından marmelatlı berliner bunlardan sadece birkaçı.

    Bu kategoride en sevilen tariflere bakıldığında hazır dönerden iskender tarifi geçen yıla göre okunma sayısını yüzde 15 artırarak 213 bin okunmayla bu yıl da en çok okunan tarif oluyor. Bu kategoride en sevilen ikinci tarif ise Türk halkının vazgeçilmez geleneksel lezzetlerinden biri olan etsiz çiğ köfte oluyor. Etsiz çiğ köfte okunma sayısını geçen yıla göre yüzde 81 artırarak 134 bin okunma sayısına ulaşıyor.

    Kıvamıyla farklı bir lezzet deneyimi yaşatan yumuşak poğaça ise 109 bin okunmayla bu kategoride en sevilen üçüncü tarif oluyor ve geçen yılın üçüncüsü olan tarçınlı yulaflı kurabiyeyi yerinden ediyor.

    Tatlılarda pasta hakimiyeti

    Bu kategoride en çok okunan ilk beş tatlı tarifi arasından üçü pasta tarifi oluyor. Keki, kreması ve çeşit çeşit malzemeleriyle herkesin gönlünde taht kuran pastaların dışında irmikle yapılan hafif tatlılar da bu kategorinin gözdeleri arasına giriyor. Sütlü irmik helvası tarifi 190 bin okunmayla en çok sevilen tarif olurken onu 180 bin okunmayla köstebek pasta takip ediyor.

    Bilinen diğer pastalara göre çok daha hafif olan gelin pastası 124 bin okunmayla üçüncü olurken onu 85 bin okunmayla haşhaşlı irmik tatlısı ve 78 bin okunmayla klasik lezzet petibörlü bisküvili pasta izliyor.

    Çorbaların en sağlıklısı sebze çorbası

    Yemek. com kullanıcılarının Sizden Gelenler kategorisinde en çok tercih ettikleri çorba olan pratik sebze çorbası okunma sayısını geçen yıla göre 3.5 kat artırarak 300 bin okunma sayısına ulaşıyor ve birinciliğini koruyor. Çocuklara sebze yedirmenin en kolay yöntemi olan sebze çorbası birçok vitamini içinde bulundurmasının yanı sıra yemeğe lezzetli bir başlangıç oluyor. En çok sevilen ikinci çorba tarifi 58 bin okunmayla yine çok sağlıklı bir çorba çeşidi olan arpa şehriyeli tavuk suyu çorba oluyor. En çok okunan üçüncü çorba tarifi ise kendine özel sosuyla farklı bir yorum katılan soslu mercimek çorbası oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.