DOLAR 32,3096
EURO 35,06
ALTIN 2278,504
BIST 8961,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özgür Üzeltürk: Markalı konutlar artıyor ancak yapı kalitesi yeterli değil

    Özgür Üzeltürk: Markalı konutlar artıyor ancak yapı kalitesi yeterli değil
    17.01.2018
    A+
    A-

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte düzenledikleri etkinlikte konuşan Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, Türkiye’de markalı konutların arttığını ancak yapı kalitesinin yeterli düzeyde olmadığını vurguladı.

    “Binalardaki daire sayısı gün geçtikçe artıyor. Daireler iç içe olmaya başladı. Dolayısıyla daireler arası ses yalıtımına önem verilmeli” diyen Üzeltürk, milyon liralara satılan, binlerce liraya kiraya verilen konutlarda komşu dairelerden ses gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

    Türkiye’de ses ve ısı yalıtımının hala yeterince önemsenmediğinin altını çizen Üzeltürk, binalara sonradan yapılan ısı yalıtımının ek maliyet getirdiğini belirtti. 80’li yıllarda ısıya ve sese duyarlı tuğla üretmeye başladıklarında anlaşılamadıklarını ancak ne kadar doğru noktada olduklarının şimdi daha iyi görüldüğünü ifade etti.

    Hem Ses ve Isı Yalıtımı Yapmak Hem de Metrekareden Kazanmak Mümkün!

    “Ses ve ısı yalıtımı yapıldığında dairelerin metrekareleri küçülebiliyor, dolayısıyla bazı müteahhitler tercih etmiyor.” diyen Üzeltürk, 12cm inceliğinde ürettikleri Ekoklinker isimli ürün sayesinde duvarlarda ilave yalıtım malzemesine gerek kalmadan 43 desibel sesi engelleyebildiklerini ve 300 dairelik bir sitede 2-3 dairelik alan kazancı sağladıklarını vurguladı. Cephelerdeki kolon ve kirişlerde Ekoklinker yalıtım panelleri kullanılarak tüm ısı bölgelerinde gerekli şartların yerine getirilebileceğini de sözlerine ekledi.

    Dış Cepheler Bina Kadar Güçlü Olmalı!

    Konuşmasında binaların dış cephelerine de değinen Üzeltürk, en son İstanbul’da yaşanan dolu faciasında bina cephelerinin ne durumda olduğunun net bir şekilde görüldüğünü belirtti. Türkiye’de her 5-10 yılda bir bina dış cephelerinin elden geçirildiğini söyleyen Üzeltürk, “Oysa dış cepheler binanın yaşamı boyunca yaşayabilecek kadar güçlü olmalı.”dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.