DOLAR 32,5587
EURO 34,7129
ALTIN 2490,836
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özhan Atalay: Gayrimenkul danışmanlığında sektörel eğitim şartı aranmalı

    Özhan Atalay: Gayrimenkul danışmanlığında sektörel eğitim şartı aranmalı
    23.05.2017
    A+
    A-

    ‘Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde konuşan ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, eğitimin sektördeki önemine dikkat çekti. Atalay ‘’Gayrimenkul Danışmanları Ticari Gayrimenkul Satışında Nasıl Fark Yaratmalıdırlar’ başlıklı konuşmasında gayrimenkul danışmanlarının özel bir eğitimden geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

    Kurulduğu günden bugüne sektöre getirdiği yenilik ve katkılarla adından söz ettiren ABD merkezli global gayrimenkul danışmanlık markası ERA Gayrimenkul Türkiye, bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’ organizasyonunun platin sponsoru olurken, ‘MagazinERA’ da sektörel dergi sponsorluğunu üstlendi.

    Ana konusu ‘Ticari ve Alternatif Gayrimenkulde Farklılık Yaratmak’ olan zirve, gayrimenkul, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, portföy yönetimi ve bankacılık sektör temsilcileri başta olmak üzere birçok sektör temsilcisini bir araya getirdi.

    Zirvede ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, gayrimenkul yatırımlarının geleceğini değerlendirdi. ‘Gayrimenkul Danışmanları Ticari Gayrimenkul Satışında Nasıl Fark Yaratmalıdırlar’ başlıklı konuşmasında özellikle ERA Türkiye olarak verdikleri eğitimlere dikkat çeken Atalay, düzenli eğitim ve seminerleriyle broker ile gayrimenkul danışmanlarına destek verdiklerini söyledi. Atalay, ERA’nın verdiği MEB onaylı sertifikalarla broker yetiştirmenin yanı sıra farklı şehir ve lokasyonlardan gelen brokerlar’a network geliştirme fırsatı da sağladıklarını anlattı.
    MEB Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi programı kapsamında bugüne kadar 1.400 kişiye eğitim verdiklerini belirten Atalay; “Türkiye’nin en genç global gayrimenkul danışmanlık firması olarak yenilikçi vizyonumuz doğrultusunda eğitimli gayrimenkul danışmanı yetiştirmeye çalışıyoruz.

    Bugünün Türkiye’sinde her türlü meslek erbabının artık bir sertifika veya eğitim belgesine ihtiyacı olmasına rağmen tek istisnai meslek olan gayrimenkul danışmanlığı maalesef ehil olmayan eller tarafından yıllardır yapılmaya devam ediyor.
    Bizim için güzel bir ayraç olan eğitimli danışman konusu diliyorum diğer şirketlere de örnek olur ve hatta kısa zamanda sektör dinamizmine uygun olarak tüm danışmanlarda eğitim şartı aranmaya başlanır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.