DOLAR 32,5392
EURO 34,8701
ALTIN 2423,555
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Öztürk Oran: Büyümede ‘altın dönemi’ yastık altı altın destekleyecek

    Öztürk Oran: Büyümede ‘altın dönemi’ yastık altı altın destekleyecek
    03.04.2018
    A+
    A-

     

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Hazine’nin ihraç ettiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile birikimlerin devlet güvencesinde en kârlı şekilde değerlenirken, ekonomiye de önemli bir kaynak sağlanacağını söyledi.

    Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası yeni talep toplama dönemi Ziraat Bankası aracılığıyla 20 Nisan’a kadar devam edecek. Bu süreçte altınını getiren vatandaşlar, yastık altında ya da banka kasalarında hiçbir getirisi olmayan altınlarına, 6 ayda bir yüzde 1.2 ek getiri kazanacak.

    ‘Kaybettim, çaldırdım kabusu da sona ermiş oluyor’

    Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına yatırımın avantajlarını anlatan İTO Başkanı Oran, “Altın tahvili ve sertifikası ile istediğinizde tüm birikiminizi yeniden altın olarak alabiliyorsunuz. ‘Kaybettim, çaldırdım’ kabusu da sona ermiş oluyor. Son derece akıllı bir yatırım seçeneği” dedi.

    Türkiye’nin yeni bir atılım dönemi yaşadığını belirten Öztürk Oran, “2017’yi G20’nin büyüme şampiyonu olarak tamamladık. Yükselen piyasalarda en fazla altyapı projesi bizde. İşgücüne katılım oranımız her zamankinden fazla. Bu çıkışı sürdürmek için artık finansmanda da yerli ve milli dönemini başlatmalıyız” dedi.

    Türkiye’nin ekonomik büyümesini kendi kendine finanse edebilecek gücü olduğunu belirten Oran, “Türkiye son 16 yılda büyük mesafeler kat etti. Milletimizin kara günler için yastık altına attığı birikimler çok şükür ki ülkemizin dünyada parladığı bu dönemlerde bu kez büyümemizi perçinlemek için gün yüzüne çıkıyor” ifadesini kullandı.

    Diğer yandan milli gelirin 8’de 1’inin yastık altında olduğuna dikkati çeken Oran, “Normalde bu para ekonomiye katılmıyordu. Devletimiz çok yerinde bir adım attı, altın sertifika ve tahvillerini yatırımcıya sundu. Altın gününe katılan Ayşe Teyze dahi bu fırsattan yararlanabilecek. Hem altın yatırımcısının hem de iş dünyasının yüzünü güldüren bu yeni yöntem için hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.