DOLAR 32,5398
EURO 34,988
ALTIN 2428,382
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Paintistanbul&Turkcoat 2018 sektörün büyümesine katkı sağlıyor

    Paintistanbul&Turkcoat 2018 sektörün büyümesine katkı sağlıyor
    03.04.2018
    A+
    A-

    BOSAD ve Artkim Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirilen Paintistanbul&Turkcoat,İstanbul Fuar Merkezi’nde dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ev sahipliği yaptı. Fuarın oldukça başarılı geçtiğini dile getiren BOSAD Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Paintistanbul&Turkcoat, boya sanayimizin büyümesine ve teknolojik gelişimine büyük katkı sağlıyor” dedi.

    22-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 7. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı Paintistanbul&Turkcoat; boya ve hammaddeleri sektörünü bir kez daha aynı çatı altında buluşturdu. Artkim Fuarcılık ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) işbirliği ile gerçekleştirilen fuar, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ev sahipliği yaptı. 16 farklı ülkeden 238 doğrudan, 539’da temsil edilen katılımcı olmak üzere 777 firmanın yer aldığı fuara 40 ülkeden 1.000 yabancı olmak üzere toplam 7.000 profesyonel ziyaretçi katıldı.

    2 YILLIK YOĞUN BİR ÇALIŞMANIN SONUCU

    2003 yılından bu yana boya ve hammaddeleri sektörünün tek temsilcisi konumunda olan BOSAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, 2 yıl süren bir hazırlık sürecinin ardından oldukça başarılı bir fuara imza atıldığını dile getirerek; “Boya ve hammaddeleri sanayimizin, bölgesel bir cazibe merkezi ve üretim gücü olma hedefi çerçevesinde, son yıllarda gösterdiği dinamik gelişim, bizlere BOSAD olarak yeni sorumluluklar vermekte, yeni sektörel hedefler ve çalışma alanları yaratmakta. Bu alandaki önemli hedeflerimizden birisi de boya sanayimizin büyümesine ve teknolojik gelişimine büyük katkı sağladığına inandığımızPaintistanbul&Turkcoat Kongre ve Fuar projemiz. Nitekim bu yıl da fuarda sergilenen ürünler, yapılan görüşmelerin sektörümüzün büyümesine önemli katkı sağladığını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    BÖLGENİN EN BÜYÜK OYUNCUSU OLMA İDDİAMIZ SÜRÜYOR

    Türk boya sanayinin toplam 930 bin ton üretime ulaştığına dikkat çeken ve ihracatla birlikte toplam pazar hacminin yaklaşık 3 milyar doları bulduğunu vurgulayan Yiğitbaşı sözlerine şöyle devam etti:

    “Dünya ekonomisinde dengelerin değişmesi ile birlikte, gelecekte global ekonomiye şekil verecek önemli bir bölgede faaliyet gösteriyoruz. Dünya ile bütünleşmiş, uluslararası entegrasyonu sağlamış bir sektör olarak, sahip olduğumuz avantajları doğru kullanarak, bu bölgenin en büyük oyuncusu olma iddiamızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, özellikle başta Dünya Boyacılar Birliği IPPIC, Avrupa Boyacılar Birliği CEPE ve Amerika Boyacılar Birliği ACA Başkanları olmak üzere, ilgili tüm bürokratik temsilcilerimize, mesleki kuruluşların başkanlarına, üyelerine ve sektörel temsilcilere, etkinliğimize katılımları ve desteklerinden dolayı en içten teşekkürlerimi sunarım.”

    ‘BOYA SEKTÖRÜNDE FIRSATLAR VE GÜÇLÜKLER’ PANELİ

    Bu yıl 25.000 mbrüt, 10.000 mnet kullanım alanında 3 salon ve ana fuayede gerçekleştirilen Paintistanbul&Turkcoat; Türkiye, Çin, İtalya, Almanya ve Hindistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen önemli firmalara ev sahipliği yaptı. Fuarda 3 gün boyunca; aralarında Almanya, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Libya, Kazakistan, Irak, İran, İsrail, Mısır, Portekiz, Rusya, Özbekistan, Türkmenistan, Tunus ve Ürdün’ün olduğu 40 ülkeden 7.000 profesyonel ziyaretçiyi ağırlandı.

    Paintistanbul&Turkcoat 2018 Kongresi’nde ise 34 paralel oturum ve 4 boya okulu sunumu yapıldı. Ayrıca, “BoyaSektöründe Fırsatlar ve Güçlükler” ana temasıyla, BOSAD’ın ev sahipliğinde Dünya Boyacılar Birliği IPPIC, Avrupa Boyacılar Birliği CEPE ve Amerika Boyacılar Birliği ACA Başkanlarının ve Vincentz Network Baş editörünün katılımlarıyla, uluslararası düzeyde önemli bir panel de gerçekleştirildi. Yine fuar içerisinde kurulan özel B2B alan içerisinde T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İKMİB Genel Sekreterliği organizatörlüğünde gerçekleştirilen alım heyeti programı dahilinde Doğru Avrupa ve Kuzey Afrika’dan gelen alıcılar ile Fuar’ın katılımcı firmalarının yetkilileri ikili görüşmelerini gerçekleştirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.