DOLAR 32,5866
EURO 34,8096
ALTIN 2509,901
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pandemi süreciyle birlikte gayrimenkul sektöründe arsa ve çiftlik arayışları artıyor

    Pandemi süreciyle birlikte gayrimenkul sektöründe arsa ve çiftlik arayışları artıyor
    14.04.2020
    A+
    A-

    Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Hayatı küresel olarak durma noktasına getiren, herkesi evlerinde kalmaya mecbur bırakan bir tehlike ile global olarak mücadele ediliyor.  Etkilenen ve değişen sektörlerden biri de gayrimenkul sektörü.  ProjEkspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş, sürecin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

    ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, pandemi sürecinin gayrimenkul sektörüne etkisini şu şekilde değerlendirdi;

    Virüsle birlikte değişen yaşam alışkanlıkları arsa ve villa arayışlarını arttırdı

    Koronavirüs süreci gayrimenkul ile ilgili tüketicilerin ve satıcıların alışkanlıklarını da etkilemeye başladı.

    Karantina süreci ile şehir merkezinden uzaklaşmaya doğru bir eğilim oluştu. Yaşam alışkanlıklarımız değişiyor. Yıllardır iş yerlerine, eğitim olanaklarına, sosyal hayata yakın olması nedeni ile şehir merkezindeki küçük evleri tercih eden kitle online çalışma alışkanlığı kazandıktan sonra merkezden uzak, daha az kalabalık, daha sayfiye yerleşim bölgelerinde; daha geniş kullanım alanları olan, mümkünse bahçeli ve daha izole gayrimenkul arayışına yönelmiş durumda.

    Bu dönemde villa, çiftlik ve arsa fiyatları artma eğiliminde, taleplerde de ciddi bir artış var. Çatalca, Büyükçekmece Göl Vadisi, Hadımköy, Edirne ve Kırklareli’nde villa ve çiftlik portföylerimiz var. Bu portföylerimizde ciddi bir hareketlilik yaşıyoruz.

    Ofisler hızla dijitalleşiyor

    “Koronavirüs süreciyle gayrimenkul sektöründe dijital bir devrim başladı. Satış ofislerini dijitale taşıyan sektörün hızlı bir şekilde online satışlar, online toplantılar ve sanal turlara ayak uydurmaya başladığını görüyoruz.  Aynı şekilde yatırımcıların da sürece hızla adapte olduğunu gözlemliyoruz.  Hem satıcı, hem de alıcı tarafında uygun çözümleri beraberinde getiren dijitalleşmenin sektörün süreci daha iyi atlatabilmesini sağlayacağına inanıyorum. Bu yüzden de süreçte daha fazla gayrimenkul ofisinin dijitale taşınacağını göreceğiz diye düşünüyorum.

    Sektör yine hareketlenecek

    Salgının ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. İnşaat sektörü açısından iş gücü azaldı,  bu süreçte tek güzel gelişme kredilerdeki kapsama oranın yüzde 90’a çıkarılmış olması.  Dövizdeki orantısız yükseliş kontrol altına alınabilirse, gayrimenkul sektörünü yine hareketli süreçler bekleyecektir.

    Konut almak için iyi bir zaman

    Konut almak için hiçbir zaman kötü zaman değildir. Konut arayışı içerisinde olanlar, güzel fırsatları şu an yakalayabilirler, oldukça iyi kampanyalar var. Kredilerin de avantajlı olduğu bir süreçteyiz. Konut ihtiyacı olanlar için değerlendirilebilir bir dönem olduğunu düşünüyorum.

    ProjEkspert Gayrimenkul Hakkında:

    15 yılı aşan gayrimenkul sektörü tecrübesi ile ticari / konut yatırım danışmanlığından, kiralama hizmetlerine, proje geliştirme ve pazarlama hizmetlerinden mülk yönetimine, hukuk, ekspertiz, konut kredisi, tapu/sözleşme işlemleri gibi yasal süreçlerin yönetiminden iç dekorasyon, mobilya ve peyzaj hizmetlerine kadar birçok konuda müşterilerine destek vermek üzere bir araya gelmiş emlak profesyonellerinden oluşmaktadır.

    ProjEkspert Gayrimenkul, ProjEkspert Dizayn, ProjEkspert Global, ProjEkspert Proje Pazarlama ve ProjEkspert Back-Up olmak üzere 5 alt markada danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır.
    Benimsediğimiz ‘Tam Kapsamlı Hizmet’ ilkesi ile sektörde ilk ve tek firma olarak; hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara, konut ve ticari gayrimenkul satış süreçlerinin her alanında, aktif bütünleşmiş hizmetler bütünü sunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.