DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Parker 130. yılını özel seri Duofold ile kutluyor

    Parker 130. yılını özel seri Duofold ile kutluyor
    21.04.2018
    A+
    A-

    Parker, 130’uncu yılını kurucusu kâşif George S. Parker’ın adım adım gezdiği ülkelerin altın kaplama gövdesine dünya haritası olarak işlendiği ve pusula desenli 18 karatlık som altın uçlu Duofold ‘The Craft of Travelling’ isimli özel serisiyle kutluyor. İnce el işçiliğiyle sadece 1.300 adet üretilen kalemin fiyatı ise 13 bin TL

    Kâşiflik tutkusu, özgünlük, cesaret ve özgürlük Parker’ın Duofold ‘The Craft of Travelling’ adlı özel serisinde bir araya getirildi. 1888 yılında kurucusu George S. Parker tarafından daha iyi ve daha ilham verici kalemler üretmek ilkesiyle yola çıkan dünyaca ünlü marka, 130’uncu yılını sınırlı sayıda üretilen bu özel tasarımla kutluyor.

    George S. Parker’ın dünyanın en uzak coğrafyalarına seyahatlerinden esinlenilerek tasarlanan seri, el işçiliğiyle monte edilmiş 22 özel parçadan oluşuyor. Altın kaplama gövdeye lazerle yapılan dünya haritası, üzerine pusula deseni işlenen 18 karatlık som altın uçla buluşuyor. Ayrı ayrı numaralandırılmış 1.300 adet Duofold’un kapağı üzerinde iki karatlık Lapis Lazuli taş da yer alıyor. Özel üretim kalemin fiyatı ise 13 bin TL.

    18 karatlık uç
    Çin’den Tahiti’ye, Tongo’dan Yeni Kaledonya Adaları’na, Hindistan’dan Avrupa’nın dört bir yanına kadar dolaşan George S. Parker, yeni kültürleri tanıma, öğrenme ve dünyanın hiç bilinmeyen güzelliklerini yeniden yorumlayarak anlatmak istedi. Bu nedenle dünyayı dolaştı, dev dalgalara ve güçlü fırtınalara karşı savaştı ama asla deniz yolculuklarına duyduğu aşkı kaybetmedi. Maceralarını anlatan iki seyahatname de yazan Parker’ın bu tutkusu, yazı sanatına duyulan güçlü arzuyla birleşti, Duofold ‘The Craft of Travelling’ kaleme ince ince işlendi. Kalemin altın desene sahip gövdesi, George S. Parker’ın Asya, Güney Amerika ve Avrupa’ya yaptığı yolculukları anlatıyor. Kapak başlığına gömülen 2 karatlık Lapis Lazuli taş, kâşifin denizlerde geçirdiği sayısız yolculuğu yansıtıyor. Göz alıcı 18 karat altın ucun üzerine zarif bir işçilikle çizilen pusula da ıssız okyanuslara yapılan cesur seyahatlere yapılan bir başka gönderme.

    Duofold ‘The Craft of Travelling’, yazma tutkusundan ödün vermeyen, kusursuzluğu düşleyen kâşifler ile sevdiklerine anlamlı bir hediye sunmak isteyenler için el işçiliği ile Fransa’nın Nantes şehrinde üretildi.

     

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.