DOLAR 32,4919
EURO 34,922
ALTIN 2437,91
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Paşabahçe Mağazaları’ndan yeni koleksiyon: Camdan Dünya Mirası

    Paşabahçe Mağazaları’ndan yeni koleksiyon: Camdan Dünya Mirası
    04.11.2017
    A+
    A-

    Şişecam Topluluğu’nun kültürel mirasımızı koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonu doğrultusunda Paşabahçe Mağazaları tarafından hayata geçirilen ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 13’üncüsü ‘Camda Dünya Mirası’ adıyla tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

    Paşabahçe Mağazaları, evrensel dünya mirasına sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve tarihi değerlerimizin yaşatılması ve daha geniş kitlelere tanıtılabilmesi için ‘Camda Dünya Mirası’ Koleksiyonu’nu tüketicileriyle buluşturuyor. Koleksiyonda Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarından ilham alınarak modern bakış açısı ile tasarlanan 20 farklı eser yer alıyor.

    Paşabahçe Mağazaları, bağlı olduğu Şişecam Topluluğu’nun kültürel mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonu doğrultusunda Anadolu’daki tarih ve kültür birikimini cama yansıttığı ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nı genişletmeye devam ediyor. Koleksiyonların 13’üncüsü ‘Camda Dünya Mirası’ adıyla tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

    Paşabahçe Mağazaları, çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve tarihi değerlerimizin yaşatılması ve daha fazla kitlelere tanıtılabilmesi hedefiyle ‘Camda Dünya Mirası’ Koleksiyonu’nu tüketicileriyle buluşturuyor. Paşabahçe Mağazaları, Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarına yer verdiği bu yepyeni koleksiyonunda Anadolu’nun tarih boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlıkların kültür bileşiminden oluşan zengin mirası, ürünlerine taşıyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan bu dünya mirası eserler, Paşabahçe Mağazaları’nın özgün tasarım anlayışı ve yenilikçi bakış açısı ile camda hayat buluyor.

    Anadolu’daki zengin dünya mirasının modern tasarımla yansıtıldığı ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonu, 20 adet üründen oluşuyor.

    Bu koleksiyonda yer alan ve Edirne’deki Selimiye Camii ve Külliyesi’nden ilham alınarak tasarlanan Selimiye Kubbe Sahan; el imalatı camdan üretilerek; üzerindeki rölyef desenlerin tümü 24 ayar altın yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlandı.

    Yine koleksiyonda yer alan El imalatı amber camdan üretilen Diyarbakır Kalesi vazo üzerindeki tüm desenlerde altın yaldız kullanıldı.. Bu üründe camın tüm sınırları zorlanarak; vazo ürün kesme tekniği ile şekillendirildi

    Koleksiyonda yer alan tüm ürünler kendilerine has özel ve özgün üretim teknikleri ile sınırlı sayıda üretiliyor. Ürünler en fazla 2 biner adet üretimle sınırlı olup; her ürün kendine ait üretim numarasını içeren kartlarla, özel kutularında satışa sunuluyor.

    Ahlat kase ve vazo, İnandık vazo, Hitit şarkısı vazo, Myra antik vazo, İshakpaşa vazo, Uzunköprü kase, Divriği vazo, Eşrefoğlu vazo, Göbeklitepe figür, Göbeklitepe dikilitaş obje, Kültepe mumluk, Nemrut Fortuna kutu, Nemrut Zeus kutu, Peribacaları mumluk, Ulu Kubbe sahan ve Ani rüzgar mumluktan oluşan koleksiyona ait ürünlerin tamamı Anadolu’da yaşanan hikayelerden esinlenilerek tasarlandı.

    Mardin’in doğal kubbe formlarından esinlenilerek tasarlanan Ulu Kubbe Sahan’ın alt materyalinde yörenin dokusuna uygun olarak Mardin taşı kullanıldı.

    Şanlıurfa müzesinde bulunan dünyanın bilinen en eski tam boy heykelinden esinlenilerek tasarlanan Göbeklitepe Figür, cam işçiliğinde özel bir yeri olan “pate de verre” tekniğiyle şekillendirildi. Eşrefoğlu vazoda, 6 metre yüksekliğindeki ince işçilikli ve çini kaplamalı mimber, 28 cm. yüksekliğinde bir vazonun üzerine ayrıntılarıyla işlendi.

    Nemrut Fortuna ve Zeus Kutu da, orijinal heykellerinden esinlenilerek, uzun süren modelleme ve kalıp çalışmaları sonrasında fonksiyonel ürünler haline dönüştürüldü ve koleksiyondaki yerini aldı..

    Tarihi ve kültürel mirasımızı yaşam alanlarına sokmak isteyen; yeni ve özgün tasarım meraklıları; koleksiyona hem Paşabahçe Mağazaları hem de online mağazadan (pasabahcemagazalari.com) ulaşabilir.

    Paşabahçe Mağazaları, 1999 yılından bu yana Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları kapsamında sırasıyla; ‘Osmanlı’, ‘Mineli Camlar’, ‘Camda Mavi Beyaz’, ‘Camda Sanatlı Yazı’, ‘Mozaik, Anadolu Medeniyetleri’, ‘7’, ‘Aşure’, ‘İstanbul’, ‘Kubad Abad: Kristalin Çiniler’, ‘Konuşan Paralar, Sikkeler’ ve ‘Zevk-i Selim’ koleksiyonları olmak üzere bugüne kadar toplam 12 farklı koleksiyonu tarih ve sanatseverlerle buluşturdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.