DOLAR 32,5627
EURO 34,9852
ALTIN 2423,707
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pepapp, yapay zeka ile akıllanacak

    Pepapp, yapay zeka ile akıllanacak
    04.08.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk dijital kadın ve sağlık asistanı Pepapp, yapay zeka ve makine öğrenimi ile daha da akıllanıp kişiye özel tavsiyeler vermeyi hedefliyor.

    Kadınların dijital asistanı olma hedefiyle kullanıma sunulan Pepapp, yapay zeka ve makine öğrenimi ile kullanıcılarının beklenti ve ihtiyaçlarına özel tavsiyeler vermeyi planlıyor. Son günlerin tartışma konusu olan yapay zeka ve makine öğrenimini kullanmayı hedefleyen Pepapp, kullanıcılarının özel günlerini önceden tahmin edip, onların kişilik özelliklerine göre yorum ve tavsiyelerde bulunacak.

    Pepapp Yönetici Ortağı Emrah Yiğit uygulamanın bugüne kadar bu tip yorumları zaten yaptığına dikkat çekti. Halen yapılan bu yorum ve tavsiyeleri makine öğrenimi altyapısı ile güçlendirip yapay zeka ile daha üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bu alanda çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yılların en önemli gelişmelerinden biri de yapay zeka. Aynı zamanda tartışılan bir konu olan bu kavram ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Pepapp’ta zaten bulunan kişiye özel tavsiye ve yorumlarımızı makine öğrenimi ve yapay zeka ile birleştirip bir adım öteye taşımayı hedefliyoruz. Bu sayede üyelerimizin uygulama ile etkileşimine bakarak alışkanlık ve beğenileri yönünde yorumlar ve tavsiyeler üretmeyi planlıyoruz.”

    Önlerinde uzun bir yolun olduğuna dikkat çeken Yiğit, “Bu yorum ve önerileri geliştirirken yapay zekanın nimetlerinden faydalanarak üyelerimize kolaylık sağlamak istiyoruz. Uygulamanın bu yeni fonksiyonlarını sadece Türkçe konuşan üyelerimize değil İngilizce, Ukraynaca, Rusça, Almanca ve İspanyolca konuşulan coğrafyalarda da kullanıma sunmayı düşünüyoruz” dedi.

    Hamile kalmak isteyenlere yardımcı oluyor

    Pepapp, verdiği tavsiyelerle hamile kalmak isteyen kadınlara yol gösteriyor. İstenmeyen gebelikleri de engelleyen uygulama, kadınları en doğru şekilde yönlendiriyor. Ayrıca uygulama içinde yer alan Pepzine bölümünde yaşama dair keyifli ve bilgilendirici makaleler kadınlara sunuluyor: Yemek tarifleri, bakım tüyoları, kendini iyi hissetmenin püf noktaları ve daha fazlası bu bölümde yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.