DOLAR 32,5628
EURO 34,891
ALTIN 2432,192
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Persan Yapı üretiminin yarısını ihraç ediyor

    Persan Yapı üretiminin yarısını ihraç ediyor
    27.02.2018
    A+
    A-

    Yeni nesil yapı malzemeleri üzerine çalışmalar yapan Persan Yapı, yatırımları arttırdı. Özellikle bu alanda Ar-Ge’ye önem verdiklerini dile getiren Persan Yapı Türkiye Satış Müdürü Ulaş Öztürk, “Yenilikçi ürünlerle ihracatımızı da arttırıyoruz. Üretimimizin yüzde 50’sini 9 ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

    Türkiye’nin önde gelen yapı malzeme üreticilerinden Persan Yapı, Ar-Ge yatırımları ile yenilikçi ürünleriyle öne çıkıyor. Yıllık 2 milyon metrekare çatı sistemleri, 80 bin ton toz ürün ve 75 bin metreküp perlit genleştirme kapasitesine sahip olduklarını anlatan Persan Yapı Türkiye Satış Müdürü Ulaş Öztürk, “Yeni nesil yapı malzememiz Termosıva’nın üstün özellikleri ile birçok ülke ile dev anlaşmalara imza atıyoruz. Termosıva’nın tek başına ısı ve ses yalıtım malzemesi olarak kullanılabiliyor olması bu anlaşmalarda da etkili” şeklinde konuştu.

    IRAK’TAN BREZİLYA’YA

    Son dönemde Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini anlatan Ulaş Öztürk, şöyle konuştu: “Standart yapı malzemelerinin yanı sıra farklı özelliklere sahip yeni nesil yapı malzemeleri geliştiriyoruz. TSE standartlarına uygun üretim yapıyoruz. Tüm bunların yanı sıra ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeleri ile de çevrenin korunmasına katkıda bulunuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra Hindistan, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Almanya, Kazakistan ve Brezilya gibi ülkelere de ihracat yapıyoruz. Persan Yapı olarak üretimimizin yaklaşık yüzde 50’lik bir bölümünü ihraç ediyoruz. Aynı zamanda Almanya’da Persan Deutschland yapılanmamız bulunuyor. Ürünlerimiz uzun ömürlü yapı malzemeleridir.”

    KAMUDA DA KULLANILIYOR

    İhracatta büyük paya sahip olan Termosıva’nın özelliklerinden bahseden Öztürk, şöyle konuştu: “Persan Yapı’nın Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilen yeni nesil ısı ve ses yalıtım malzemesi Termosıva, yanmaz ve uzun ömürlü bir ürün olarak dikkat çekiyor. Termosıva, kullanıldığı yüzeylerde hem sıva, hem de ısı ve ses yalıtımı ihtiyacını karşılamakta. Bu özellikleri ile Milli Savunma Bakanlığı ve İl Özel İdareleri, hastaneler ve okullar gibi kamu yapılarında, yanmadığı için özellikle tercih ediliyor. Yüzde 100 milli sermaye ile kurulan ve üretim gerçekleştiren Persan Yapı, Erzincan’da çıkarılan, Türkiye’nin En Kaliteli İnşaat Perliti; Erper Perlit ile üretildiğinden aynı zamanda milli ekonomiye katkı sağlıyor.”

    HAFİF BETON BLOK ÜRETECEK

    Perlit esaslı, hafifliği, yüksek mukavemeti ve yalıtım özellikleri ile ekstra bir yalıtım malzemesi gerektirmeyen hafif beton blok üretimine hazırlandıklarını anlatan Öztürk, ”Üstün özelliklere sahip hafif beton blok üretimini gündemimize aldık. Önce Türkiye, daha sonra Avrupa pazarına açılacağız. Persan Yapı olarak dinamik kadromuzla faaliyetleri sürdürüyoruz” dedi.

    VİLLA MODEL KİREMİT KALIPLARI İTALYA’DAN

    Tek ürünle ses ve ısı yalıtımı sağladıklarını dile getiren Ulaş Öztürk, “Çevreci ve ekonomik ürünler sunuyoruz. Termosıvanın yanı sıra Akdeniz Serisi ve Villa Tipi kiremit modellere sahibiz. Kırmızı, sarı, mavi, kahverengi, siyah, gülkurusu gibi onlarca renk kiremitten oluşan ürün gamımızı İtalya’dan tedarik ettiğimiz yeni kiremit kalıplarıyla daha da güçlendirdik. İtalya’dan gelen yeni kalıplarla birlikte villa modeli kiremitlere yeni model ve renk seçenekleri ekledik. 60 yıl suya ve dona karşı garantili olan kiremitlerin yanı sıra benzer yapı malzemelerinden ayrışan Termoşap ile de eski ve yeni tüm binalarda ısı ve ses yalıtımlı, ekonomik, çevreci yaşam alanları oluşturuyoruz. Sektörde öne çıkan kiremit, Termoşap ve Termosıva ürünlerimizin yanı sıra derz dolgular, granit ve seramik yapıştırıcıları, hazır sıva-ince, hazır sıva-kalın, mineral kaplama sıvası, reçine esaslı tutundurma malzemesi, saten sıva, havalandırmalı çatı sistemi gibi birçok alanda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

    Kaynak: Hürriyet

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.