DOLAR 32,4919
EURO 34,922
ALTIN 2437,91
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pirelli Rusya Gran Prix’sinin şifrelerini açıklıyor

    Pirelli Rusya Gran Prix’sinin şifrelerini açıklıyor
    28.09.2018
    A+
    A-
    Pirelli’nin Formula 1 serisindeki en hızlı ve en yumuşak lastik olan ve kullanıldığı her yarışta tur rekoru kıran hiper yumuşak lastikler, ultra yumuşak ve yumuşak lastiklerle birlikte bu kez Rusya’ya da geliyor. Singapur Grand Prix’si ile aynı olan bu lastik kombinasyonu, süper yumuşağın kullanılmaması nedeniyle hamurlar arasında bir ‘kademe’ atlıyor. Bunun sonucunda hamurlar arasında oldukça geniş ama eşit aralıklı performans farkı sağlanarak, çeşitli strateji seçeneklerine olanak tanınıyor. Ayrıca, Rusya’nın Singapur’dan çok farklı bir pist olmasından dolayı hafta sonu öngörülemeyecek pek çok unsur gerçekleşebilir.

    LASTİKLER AÇISINDAN PİST GÖRÜNÜMÜ ŞÖYLE;

    • Soçi pisti, 2014 yılında açıldığında son derece düzgün ve kaygan olmasıyla biliniyordu ancak o zamandan beri asfalt, Soçi’de kış ve yaz mevsimleri arasında aşırı ısı farkları görülmesi nedeniyle beklendiği kadar olmasa da olgunlaştı.
    • Yarış, 2016’ya kadar olduğu gibi yine sonbaharda gerçekleşiyor.
    • Aşınma ve bozulma seviyeleri çoğu zaman düşük oluyor; ancak hiper yumuşak, geçen yıl Rusya’ya getirilen en yumuşak hamur olan 2017 ultra yumuşaktan iki kademe daha yumuşak bir lastik.
    • Geçen yılın kazananı belirleyen strateji tek pit stop oldu; Mercedes pilotu Valtteri Bottas, 27’nci turda ultra yumuşaktan süper yumuşağa geçerek Formula 1’deki ilk zaferini kazandı.
    • Lastikleri en fazla aşındıran ve en zorlu dönemeç ise sola doğru birden fazla apex içeren 3. Viraj.
    • 5,848 kilometrelik tur boyunca en çok çalışan sağ ön lastik olurken, çekiş ve frenlemenin önemi vurgulanıyor.


    Isola: “Hiper yumuşak lastiklerin 3.virajda neler yapacağını görmek ilginç olacak”

    Formula 1’in lastik tedarikçisi Pirelli’nin Otomobil Yarışları Başkanı Mario Isola, Rusya Grand Prix’si ile ilgili şunları söyledi:

    “Hamurlar arasında yine bir kademe atlanması ve Singapur’la aynı lastiklerin önerilmesi sayesinde, son yarıştaki stratejilerin varyasyonlarını Soçi pistinde çok farklı bir bağlamda görmeyi umuyoruz. Çok zorlayıcı olmayan pist, düşük aşınma ve bozulma özellikli düzgün zeminiyle teorik olarak hiper yumuşak için ideal. Bununla birlikte, bu lastiğin Rusya’da daha önce hiç kullanılmadığı düşünüldüğünde takımların, potansiyel bir yarış stratejisine nasıl uyacağını görebilmek için serbest antrenmanlar sırasında mümkün olduğunca hızlı bir biçimde özelliklerini anlamaları gerekecek. Pembe hiper yumuşak lastiğin bu pistte, özellikle de 3. virajda neler yapacağını görmek ilginç olacak.”

    YENİLİKLER NELER?

    • Formula 2 ve GP3, Singapur’u pas geçtikten sonra ve final yarışından önce, Avrupa yakınındaki son yarışla dönüyor.
    • Rus pilot Alexey Lukyanuk, geçen hafta gerçekleşen Polonya Rallisi’nde Avrupa Ralli Şampiyonluğu’nu ilan etti. Pirelli böylece arka arkaya dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanmış oldu.
    • Pirelli, geçen hafta Paul Ricard pistinde Mercedes ve Ferrari ile 2019 lastik geliştirme testlerinden birini daha tamamladı. Sonraki test, Japonya Grand Prix’sinden hemen sonra iki gün boyunca Renault ile Suzuka pistinde gerçekleştirilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.