DOLAR 32,5381
EURO 34,8148
ALTIN 2425,094
BIST 9725,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Piyasaları Babalar Günü ve karne hediyeleri canlandıracak

    Piyasaları Babalar Günü ve karne hediyeleri canlandıracak
    13.06.2019
    A+
    A-

    Avantajix. com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “E-Ticaret sektörü, Babalar Günü ve karne hediyelerinden dolayı bu hafta 2 Milyar liralık ciro hedefliyor.”

    Yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden dolayı piyasalarda yaşanan durgunluğun aşılmasında, Babalar Günüve karne hediyelerinin can suyu olması bekleniyor.

     500’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix. com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, e-ticaret sektörünün Babalar Günü ve milyonlarca öğrenciye alınacak karne hediyelerinden dolayı bu hafta 2 milyar liraya yakın ciro hedeflediğini söyledi.

    Karne Hediyesi Para

    Avantajix. com olarak yaptıkları araştırmada, ebeveynlerin yüzde 70’lik kısmının çocuklarına karne hediyesi verdiklerinin belirlendiğini kaydeden Kayral, “Ağırlıklı olarak tercih edilen hediye para oluyor.Ebeveynlerin yüzde 35’i 50-100 TL arasında değişen miktarda bir parayla çocuklarını ödüllendirmeyi planlarken, yüzde 20’si hediye olarak oyuncağı tercih ediyor. Çocuklarına karne hediyesi olarak teknolojik ürün alacak ebeveynlerin oranı yüzde 15 olurken, yüzde 12’si kitapla, yüzde 10’u etkinliğe götürerek, yüzde 8’i da tatil ile çocuklarını ödüllendirecek.

    Babalara En Pahalı Hediye Eşlerden

    Kayral, Babalar Günü’ne yönelik araştırmada ise en pahalı hediyelerin eşleri tarafından alındığının belirlendiğini söyledi.

    Kadınlar, eşlerine aldıkları elektronik eşya, kozmetik ve giyim kuşam gibi hediyeler için ortalama 200 lira harcarken, kız çocuklarının hediye ortalaması 120 lira oluyor. Kız çocukları da babalarına parfüm, giyecek ya da kitap hediye ediyor. Erkek çocuklar ise ortalama 70 liralık harcama yaparak, babalarına giyecek ve kozmetik ürünler alıyor.

    Dijital Mağazalar Tercih Ediliyor

    Babalar Günü ve karne hediyeleri için ağırlıklı olarak alışveriş merkezleri ve online mağazaların tercih edileceğini bildiren Kayral,şunları söyledi:

    “18 milyon öğrenci karne alacak. Sadece anne babalar değil,dedeler, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dayılar, amcalar da karne hediyesi alıyor. Babalar Günü de zaten yılbaşı, Anneler Günü ve Sevgililer Günü’nün ardından piyasaların en hareketli olduğu dönem. Bu iki özel dönemin çakışması piyasaları oldukça hareketlendirecek. Son yıllarda insanlar hediyelerini dijital platformlardan almayı tercih ediyor. Karşılaştırma siteleri aracılığıyla alacakları hediyelerin en uygun fiyatlısına dijital ortamda ulaşıyorlar. Tüm harcamalar, Avantajix. com gibi yapılan her alışverişte nakit para ödeyen siteler üzerinden yapıldığında, bu özel günler bütçeler pek zorlanmadan atlatılabiliyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.