DOLAR 32,3289
EURO 35,0921
ALTIN 2298,889
BIST 9042,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Polisan Holding BM Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı oldu

    Polisan Holding BM Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı oldu
    16.05.2019
    A+
    A-

     

    Polisan Holding, dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sorumluluk inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacıları arasında yerini aldı.

    Polisan Holding, 6 Mayıs 2019 tarihinde, 2018 – 2019 dönemi BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin Türkiye’deki 20 yeni imzacısı için düzenlenen imza törenine katıldı.

    İmza töreni öncesinde, UN Global Compact Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Unilever eski CEO’su Paul Polman’ın da konuk konuşmacı olarak katıldığı Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısı sonrası düzenlenen törende, yeni imzacı olan şirket temsilcileri 10 İlkeye sembolik olarak imza attı.

    Kimya Kategorisinde Globalde 127 Şirket Arasına Girdi

    Polisan Holding, dünyada 66 milyon çalışan sayısı bulunan 10 binin üzerinde şirketin imzacı olduğu platformda, sürdürülebilir kalkınmaya vereceği desteği taahhüt eden kimya kategorisindeki globalde 127 şirket arasına girdi.

    Dünyanın en büyük kamu-özel sektör diyalogu olma özelliğini taşıyan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imzacı olan Polisan Holding, uzun vadeli gelişme ve istikrarının sürdürülebilirlik konularına karşı bilinçli yaklaşımının getirdiği bir sonuç olduğuna inanıyor.

    Ertuğrul Bitlis: “Polisan Holding, sözleşmeyi, hem kendi operasyonlarında hem de tedarikçi değerlendirme süreçlerinde ışık tutan önemli bir kaynak olarak görüyor”

    Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Bitlis yaptığı değerlendirmede, “Ekonomik gelişimimizi sağlarken iklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi gibi çevresel problemlere ve insan hakları ihlali gibi sosyal sorunlara çözüm üretmeye yönelik öngörülü yaklaşımımız ile firmaların gelecek yıllarda karşılaşabilecek potansiyel riskleri, kuruluşumuz için hali hazırda en alt seviyeye indiriyoruz.” dedi.

    Ertuğrul Bitlis, Polisan Holding’in, sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere insan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadele ana başlıkları ile evrensel ilkeler

     

     

    öneren sözleşmeyi de hem kendi operasyonlarında hem de tedarikçi değerlendirme süreçlerinde ışık tutan önemli bir kaynak olarak gördüğünü belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.