DOLAR 32,4738
EURO 34,9333
ALTIN 2436,331
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prebiyotik mi Probiyotik mi? Yoksa her ikisi de mi?

    Prebiyotik mi Probiyotik mi? Yoksa her ikisi de mi?
    28.06.2018
    A+
    A-

    Son yıllarda sıklıkla prebiyotik, probiyotik kelimeleri duyurulur oldu. Daha sağlıklı yaşamak için ihtiyacımız olan probiyotik ve prebiyotikler hakkında makarnalutfen.com sahibi ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu şu bilgileri verdi;

    “Sağlık uzmanları bağırsak sağlığımızın tahminlerimizin çok ötesinde önemli olduğunu, hatta bağırsaklarımızın ikinci beynimiz olduğunu söylüyorlar. Probiyotikler bağırsak sağlığımızın daha da iyileşmesi için yararlı bakteriler olarak tanımlanıyor ve prebiyotikler de onların gelişmesi için yararlı olan maddeler olarak özetlenebiliyor.

    Probiyotikler için fermente gıdaları tüketmek ve/ya dışarıdan takviye almak gerekiyor. Kefir, probiyotik maya ile yapılmış yoğurt ve pastörize edilmemiş tercihen ev turşuları sağlığımız üzerinde inanılmaz derecede olumlu etkiye sahipler.

    Çeşitli marketlerde ve makarnalutfen.com adresinde bulabileceğiniz probiyotikli yoğurt mayası ile kefir mayasını evlerinizde bulundurup kullanabilirsiniz.

    Probiyotik Gıdaları Nasıl, Hangi Koşullarda Tüketmeli?

    Bu ürünleri sıcağa maruz bırakmadan taze taze tüketmek probiyotik aktivitenin vücuda alınması için önem taşıyor. Bu yüzden probiyotikli yoğurt yapıldığında ısıtmadan dolaptan çıktığı gibi tüketmek, yoğurdu pişen bir yemeğe katmamak önemli. Probiyotikli yoğurdu, yoğurt çorbası ya da kek yapımında kullanmamak, direkt tüketmek faydalarını daha çok almak anlamına geliyor.

    Ekşi mayalı ekmeklerin, ev yapımı turşuların ve bozanın probiyotik aktiviteye sahip olduğunu biliniyor. Bunları da günlük beslenmeye katmak bir artı yaratacaktır

    Hangi Markayı Tüketilmeli, Probiyotik Takviyesi Almalı mı?

    Bayburtluoğlu; “Birçok tüketiciden marka ve takviye soruları alıyoruz. Ancak takviye işi aslında doktorlara sorulması gereken bir durumdur. Bizim önerimiz elbette probiyotik beslenmeyi benimsemek ancak yetersiz beslendiğini ve takviye almaları gerektiğini düşünenlerin doktorlarına bu konuyu danışması doğru olacaktır.” diyor.

    Prebiyotikler Hangi Gıdalarda Bulunur?

    Bayburtluoğlu; “Prebiyotikler; sebze ve meyvelerde bulunan yardımcı maddelerdir. Yer elması, pırasa, sarımsak ve enginar iyi kaynaklardır. Kırklareli’nde bulunan Makarna, Lütfen! tesisimizde sebzeyi hep ön planda tuttuğumuzdan, kışın örneğin yer elmalı makarna siteye yüklenecek ancak şimdi de pırasa kurusu ve pırasalı makarna da stoklarımızda. Bu ve bunun gibi gıdalar ile mevsiminde taptaze sebze ve meyveleri tüketmek, bir da kokusu rahatsız etse bile sarımsağı mutlaka ihmal etmemek, prebiyotiklerden faydalanmak için en iyi yoldur.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.