DOLAR 32,3984
EURO 35,037
ALTIN 2330,603
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prof. Aziz Sancar’ın GIS Project 2017 paneli rol modelleri ile kız öğrencilerini buluşturdu

    Prof. Aziz Sancar’ın GIS Project 2017 paneli rol modelleri ile kız öğrencilerini buluşturdu
    12.06.2017
    A+
    A-

    GIS Project 2017 Paneli, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve projenin kurucu ortaklarından Casey Kim’in konuşması ile başladı. Kim, Türkiye’nin 7 bölgesinde 7 şehirde 6.sınıf kız çocuklarını fen ve bilim eğitimlerine teşvik amaçlı kurdukları STEM kamplarını detaylı bir şekilde anlattı. Konuşmanın ardından katılımcılar Alem Dergisi’nin katkılarıyla Ozan Bilgiseren ve ekibi tarafından hazırlanan projenin belgeselini izledi.

    Moderatörlüğünü Nazlı Çelik’in gerçekleştirdiği panelde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hedefe Psikoloji Kurucusu ve Klinik Psikolog Nurten Sancak, UNESCO Uluslararası Eğitim Direktörü Dr. Mmantsetsa Marope, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, ODTÜ Öğretim Üyesi ve CERN Araştırmacısı Doç. Dr. Bilge Demirköz konuşmacı olarak katıldı.

    Prof. Aziz Sancar katılamadığı paneli, ALEM Dergisi’nin youtube kanalından canlı olarak izledi. Sancar sonrasında projeye emek harcayan herkese teşekkürlerini ve sevgilerini gönderdi. Anlamlı panelde 6. sınıf kız öğrencileri değerli konuşmacılara soru sorma fırsatını yakaladı.

    Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada “ GIS Project 2017 ülkemizin geleceği için çok önemli bir proje, ülkelerin refah artışı için üç temel faktör var. Biri demokratik yapı, biri verimlilik bir diğeri de kurumların kalitesi. Nüfusumuzun yüzde 49.8’ini kadınlar oluşturuyor. Kadınların iş hayatında etkin olmadığı bir ülke tek kanatlı bir kuş gibidir. Kız çocuklarının eğitimde yer almasını çok önemsiyoruz. Kadın istihdamı yüzde 10 artarsa milli gelir 3 puan artar.” dedi.

    Hedefe Psikoloji Kurucusu ve Klinik Psikolog Nurten Sancak yaptığı konuşmada “ Karşımda Türkiye’ye yön verecek genç kızları görüyorum. Eğitime ve bilime dair farkındalık çok önemli. GIS Project 2017’nin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” Dedi.

    ODTÜ Öğretim Üyesi ve CERN Araştırmacısı Doç. Dr. Bilge Demirköz “ Üretirken topluma sunacağımız ve insanların kullanacağı ürünleri üretmek gerekir. Ülkemizin artık yüksek katma değerli ürünler üretmesi gerekiyor. Ülkemizin ürünlerini kendisi ortaya koymalı.”

    Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay “ Kale grubu olarak STEM eğitimin öneminin farkındayız. Bir mühendis olarak STEM eğitimin önemini destekliyorum. Ağırlıkla olarak sanayide var olan bir grubuz. Konvensiyonel sanayiden başlayarak bugün havacılık sektörü dahil olmak üzere gelişmekte olan sanyilere emek sarf ediyoruz. Bu bağlamda STEM eğitiminin ülkelerimize katkılarına sonuna kadar inanmaktayız.” dedi.

    İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök’te Aziz Sancar’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında “ Kadın olmanın ayrıcalıklı olmadığı bir ailede dünyaya geldim, dedemin küçük bir işletmesinden bugün holdinge dönüşen yolculuğumuzda yanımda hep kadınlar vardı. Benim ailemde her zaman kadınları yaşamın her alanında olması gerektiğine inanılır. Erkek egemen bir sektörün içinde Yöneticileri kadın olan bir holdingiz. Bu durumla her zaman gurur duyduk. Sürdürülebilirlik ve kadın istihdamına aile olarak her zaman önem verdik ve bu konu üzerinde çok fazla düşünüyoruz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.