DOLAR 32,3787
EURO 35,0513
ALTIN 2326,745
BIST 9089,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prof. Dr. Halil Coşkun: Çocuklarda yaz kilosuna dikkat

    Prof. Dr. Halil Coşkun: Çocuklarda yaz kilosuna dikkat
    08.06.2017
    A+
    A-

    Yaz, çocukların gece sonuna kadar yorulmadan dışarıda oynadıkları, okul yılı boyunca stokladıkları tüm enerjiyi yaktıkları sezondur, değil mi? Gerçek şu ki; ilkokul öğrencilerine yönelik yapılan yeni araştırmalara göre, aşırı kilo alma riski yaz aylarında okul döneminde olduğundan çok daha yüksek!

    BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi kurucusu Prof. Dr. Halil Coşkun’un verdiği bilgiye göre, yaz aylarında, aşırı kilolu çocukların yaygınlığı yüzde 23,3’ten yüzde 28,7’ye; obez olarak değerlendirilen öğrencilerin yaygınlığı yüzde 8,9’dan yüzde 11,5’e yükseliyor.

    Getirdiği bazı kısıtlamalarına rağmen okul hayatı kilo ve fitlik bakımından daha bir koruyucu yapı sunar. Akademik yıl boyunca, evde ve okulda yemek saatleri daha sabittir; uyku daha düzenlidir. Okul hayatı beden eğitimi dersleri ve dinlenme saatleri içerir. Öğrencilerin yapması gereken ödevler, onlara televizyon karşısında oturmak için daha az vakit bırakır.

    Ekran başında geçirilen süre ve okul haricinde tüketilen yemeklerin miktarının azaltılmaması halinde, çocuklar arasında obezite oranı artacaktır.

    Prof. Dr. Halil Coşkun, yaz aylarında eğlence tesisleri ve fiziksel etkinlik programlarına katılmaları için çocukların daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini vurguluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.