DOLAR 32,5661
EURO 34,9628
ALTIN 2423,252
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pronet’ten site sakinleri için güvenlik ipuçları

    Pronet’ten site sakinleri için güvenlik ipuçları
    05.10.2017
    A+
    A-

    Sundukları konfor nedeniyle, lüks konutlar ve güvenlikli sitelerde yaşam giderek daha çok kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, bu tarz sitelerde bulunan evlerde de hırsızlık, yangın, su baskını ve benzeri vakaların yaşanabildiğine dikkat çekiyor. Habip’e göre elektronik güvenlik sistemleri sayesinde her türlü tehlikeye karşı önlem almak mümkün.

    Türkiye’de son yıllarda giderek daha fazla kişi güvenlikli sitelerde yaşamayı tercih ediyor. Bunun başlıca sebepleri ise kentleşmeye bağlı olarak suç oranlarının artması ve ekonomik gelişmeyle orantılı olarak kişilerin konfor beklentisinin yükselmesi şeklinde öne çıkıyor. Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, site yaşamının pek çok açıdan bu beklentileri karşıladığını ancak güvenlik açısından ek önlemler almanın gerekli olabileceğine dikkat çekiyor.

    Hırsızlar sitelerdeki evlere de giriyor

    Lüks konutlarda ve sitelerde güvenlik sisteminin üç temel unsur üzerinde şekillendiğini belirten Ediz Habip’e göre, bunlardan birini de elektronik güvenlik sistemleri oluşturuyor: “Yüksek duvarlar, korunaklı alanlar, dayanıklı yapı detayları gibi önlemler ile bekçi veya güvenlik görevlilerine ek olarak, hane içinde bulunacak elektronik güvenlik sistemleri, güvenliği bir bütün olarak sağlar. Kişilerde, “zaten sitede oturuyorum, alarm sistemi taktırmama gerek yok” diye bir bakış açısı var. Bizlere ulaşan vakaları incelediğimizde, siteler ve lüks konutlarda da hırsızlık ve benzeri girişimlerin yaşandığını ve maddi manevi kayıpların oluştuğunu görüyoruz. Çünkü bu üç parçalı sistemin birini denklemden çıkardığınızda, güvenlik ağınız zayıflamış oluyor.”

    Güvenlik ihtiyacı hırsızlıktan ibaret değil

    Habip, elektronik güvenlik sistemlerinin yalnızca hırsızlığa karşı değil, ev içinde yaşanabilecek farklı vakalara karşı da koruma sağladığının altını çiziyor: “Günümüzde bu sistemler, hırsızlığa ek olarak, yangın, su baskını, gaz kaçağı, acil sağlık ve panik durumlarına karşı da kullanıcılara koruma sağlıyor. Alarm Haber Alma Merkezi tarafından izlenen bu sistemler sayesinde, acil durumlarda polis, itfaiye, ambulans gibi birimlere en hızlı şekilde haber verilerek hızlı aksiyon alınması sağlanıyor. Böylece olası zararların önüne geçmek mümkün oluyor. Örneğin; Pronet Alarm Haber Alma Merkezi, kendisine ulaşan sinyallere, dünya ortalaması olan 60 saniyenin çok altında, ortalama 10 saniyede ulaşıyor ve kullanıcılarımızın her an yanında oluyor.”

    Elektronik güvenlik sistemleri konforu da artırıyor

    Gelişen teknolojiyle birlikte elektronik güvenlik sistemlerinin kişilerin yaşamlarındaki konforu da artırdığını belirten Habip, bu çözümlerle ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Akıllı teknolojiler sayesinde evde olmasanız bile akıllı telefonunuzdan evinizi her an kontrol etmek, evinizin içinde olup bitenleri akıllı video teknolojileri ile izleyebilmek mümkün oluyor. Akıllı zil ve akıllı kilit çözümleri kimseye anahtar bırakma derdi olmadan kapınızın kontrolünü yine cep telefonunuzdan yapabilmenize imkan veriyor. Akıllı termostatlarla konfor ve enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Akıllı prizler ise ütüyü prizde mi bıraktım, su ısıtıcısını kapattım mı gibi kaygıları ortadan kaldırıyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.