DOLAR 32,587
EURO 34,7872
ALTIN 2509,024
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prysmian Group kablolarıyla dünyayı geleceğe bağlıyor

    Prysmian Group kablolarıyla dünyayı geleceğe bağlıyor

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, fiber optik kablo çözümleri ile geleceğe yön veriyor. Prysmian Group’un, FTTX ve 5G ağlar için son teknoloji ile ürettiği Sirocco Extreme, dünyanın ilk 180µm Fiber Optik Kablosu olma özelliğini taşıyor. Rekor kıran çapı ve fiber yoğunluğuyla Sirocco Extreme, hızlı, ekonomik ve çevre dostu bir kurulum sağlıyor.

     

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, dünyanın ilk 180µm fiber kablosunu üretti. BendBrightXS 180µm fiber ve Sirocco HD fiber optik kablonun özelliklerinin birleşimiyle doğan ve bu iki üstün teknoloji ile üretilen Sirocco Extreme kurulum kolaylığı, ekonomik ve çevre dostu yapısıyla dikkat çekiyor. Sirocco Extreme, 6,5 mm çapı ve 288 fiber yoğunluğu ile dünya rekoru kırıyor.

    8 mm.lik iç çapı olan bir boruya, bugüne kadar sadece 192 fiberli kablo döşenebilirken, bu yeni gelişme ile birlikte mm2 başına 8,7 fiber yoğunluğuyla Sirocco Extreme kablosunu döşemek mümkün olabilecek. Prysmian Group, Sirocco Extreme mikroboru kablolarını, BendBrightXS 180µm tek modlu bükülebilen fiberi (ITU-T G.657.A2) kullanılarak, FTTx, 5G ve gelecekteki teknolojilere uyum sağlayacak şekilde üretti.

     

    Geleceğin ihtiyaçlarına yanıt veriyor

    Sirocco Extreme’in üretimine imza atan Prysmian Group’un 50 ülkedeki 106 fabrikasından birine sahip olan Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè, Grup içerisinde yaşanan bu gelişme ile ilgili olarak, “Prysmian’ın BendBrightXS fiberleri, yüksek kapasiteli fiber kablo standardını sağlayabiliyor ve yeni pasif optik altyapı teknolojilerinin istediği gerekli fiber spektrumunu da destekliyor. Bükülebilen fiberler, üreticilere daha önce mümkün olmayan bir kablolama imkanını veriyor. Yüksek fiber sayıları ve azaltılmış çapları sayesinde, Sirocco Extreme mikro boru kabloları kurulumu daha hızlı, daha uygun fiyatlı ve çevre dostu bir hâle getiriyor. Özellikle mikro borulara yerleştirilmek üzere tasarlanan bu kablolar, FTTx ve 5G şebekeler için yüksek yoğunluklu erişim, fiziksel açıdan kompakt ve kolayca dağıtılabilir ve geliştirilebilir bir çözüm sunuyor.” dedi.

     

     

    Ekonomik ve çevreci

    Farisè, “Sirocco Extreme 288 fiberli kablo haliyle hazır ama bizim de bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz Grubumuz daha yüksek fiber sayısına ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kablo, optik ve mekanik performansa ilişkin tüm uluslararası standartları karşılamaktadır. Prysmian Group, Sirocco Extreme’in üretiminde Sirocco mikro boru kablolarını %40 daha küçük hâle getiren PicoTube teknolojisini kullanıyor. Bu da tıkanmış boruların içine daha fazla fiber döşemeyi mümkün kılıyor ve yeni kurulumlar için daha küçük boruların kullanımına olanak tanıyor. Daha düşük kurulum maliyeti ve daha az hammadde kullanımı anlamına gelen bu durum şebeke dağıtım maliyeti ve çevresel ayak izi açısından fayda sağlıyor. “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan aldığımız güçle, Türk Prysmian Kablo olarak biz de Prysmian Group’un ürettiği Sirocco Extreme kablolarını tüm dünyayla eş zamanlı olarak ülkemizde de kullanıma sunacağız. Böylelikle ülkemize, teknoloji ve telekomünikasyon alanında yapılan yatırımlara çevreci ve bir o kadar da düşük maliyetli kablolarımızla destek olacağız. Özellikle evde kaldığımız, internet ve teknolojinin hayatımızın odak noktası haline geldiği son günlerde fiber optik teknolojilerine ve altyapısına yapılan yatırımların faydasını hep birlikte görüyoruz. Prysmian Group olarak, yeniliğe verdiğimiz önemin bir sonucu olarak hayata geçirdiğimiz çözümlerimizle sadece günümüzde değil; gelecekte de, insanların ve teknolojinin tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.” şeklinde konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.