DOLAR 32,4985
EURO 34,9352
ALTIN 2434,815
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prysmian Kablo Yangından Korunma Haftası’na dikkat çekiyor

    Prysmian Kablo Yangından Korunma Haftası’na dikkat çekiyor
    24.09.2018
    A+
    A-

    Türk kablo sektöründe CPR sertifikasını ilk alan firma olan Prysmian Kablo, 2017 yılı içerisinde sadece İstanbul’da meydana gelen yangınların 6.259 elektrik kontağından çıktığına dikkat çekiyor ve Türkiye’de her sene 25 Eylül – 01 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Yangından Korunma Haftası”nda 7’den 77’e herkesi duyarlı olmaya davet ediyor.

     Avrupa Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’nin (CPR) 1 Temmuz 2017’de, kablolar için kanunen zorunlu olmasından sonra, Prysmian Kablo, düzenlediği seminerlerle yangın tehlikesi ve yangına karşı güvenli kablolar ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına büyük önem veriyor.

    Türk kablo sektörünün ilk ve tek AR-GE Merkezi’ne sahip Prysmian Kablo Mudanya fabrikasına CPR laboratuvar yatırımı yaptıklarını belirten Prysmian Kablo Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Tamer Yavuztürk, “Prysmian Kablo olarak yangına karşı güvenli kablolar konusunda çalışmalarımız ile sektöre yön vermeye ve sektörümüzü bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda okullar ile birlikte gerçekleştirdiğimiz itfaiye gezilerinde, Türkiye’nin geleceği miniklerle yangından korunma ve yangın sırasında alınması gereken önlemleri paylaştık.” dedi. Sektör içinde de CPR konusunda çalışmaları ile öne çıktıklarını belirten Tamer Yavuztürk, “Yangına karşı güvenli olarak ürettiğimiz kablolarımızın üstün özelliklerini, düzenlediğimiz seminerlerde farklı simülasyonlarla birlikte, sektör temsilcileri ile paylaşıyoruz ve konunun önemini kendi gözleriyle görmelerini sağlıyoruz. Zaman zaman sektör temsilcilerini fabrikamızda ağırlayarak bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. A-Takımı yetkili satıcılarımız ve alt bayilerimizle birlikte, proje, müteahhitlik ve taahhüt firmaları yetkililerini Mudanya’daki fabrikamızda ağırlıyoruz ve binalarda elektrik tesisatından kaynaklı yangınların, teknolojisi yüksek kablolar sayesinde azaltılabileceğini  aktarıyoruz. Şimdiye kadar düzenlediğimiz 6 bilinçlendirme platformunda 8 bini aşkın  numune testi ile 4 binden fazla kişiye bire bir ulaştık.” dedi.

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Kablo, Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu doğrultusunda 7’den 77’ye herkesin bilinçlenmesine yönelik projeler geliştirmeye devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.