DOLAR 32,4673
EURO 34,5471
ALTIN 2472,636
BIST 9563,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prysmian’ın Leonardo Da Vinci gemisi karbonsuz bir dünya için kilit rol oynayacak

    Prysmian’ın Leonardo Da Vinci gemisi karbonsuz bir dünya için kilit rol oynayacak
    18.02.2020
    A+
    A-

    Prysmian Group, 170 milyon Euro’yu aşan yatırımla inşa ettirdiği son teknoloji kablo döşeme gemisi Leonardo Da Vinci ile, 2050 yılına kadar karbonsuz bir Avrupa hedefliyor. 2021 yılında Prysmian Group’a teslim edilecek olan 171 metrelik Leonardo da Vinci, yapımı tamamlandığında dünyanın en gelişmiş kablo döşeme gemisi olacak.

     

    Prysmian Group, Leonardo da Vinci gemisi sayesinde, Avrupa’nın 2050 yılına kadar karbonsuz bir hale gelmesine öncülük yapacak. Prysmian Group Denizaltı Kabloları Birim Başkan Yardımcısı Raul Gil konuyla ilgili olarak, “Prysmian Group, enerji ve telekomünikasyon kabloları sektöründe bir dünya lideri. Emsalsiz uzmanlığımız, üretim kapasitemiz ve montaj olanaklarımız sayesinde, dünyanın en büyük projeleri için sıklıkla tercih ediliyoruz. Bunun yanı sıra, Leonardo da Vinci gemisi gelecekte pazar payımızın büyümesini sağlamak için de kritik bir öneme sahip.” dedi.

    “Da Vinci son teknoloji ile donatıldı”

    Yeşil enerjinin herkes için erişilebilir olması gerektiği misyonuyla hareket eden Prysmian Group,  bir yandan dünyayı kendi kablo teknolojisiyle buluşturmak için çalışırken; bir yandan da yeşil enerjinin sıfır emisyonlu bir dünyaya geçişini sağlayacak altyapılar inşa ediyor. Son teknolojiyle donatılan Leonardo Da Vinci gemisi, yalnızca en yüksek taşıma kapasitesine ve çekme gücüne sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda zorlu hava koşullarında da en derin noktalara kadar inerek uzun süre çalışabilecek bir gemi. Raul Gil, “Bu, daha hızlı ve güvenli bir şekilde ve daha düşük maliyetle uygulama yaparak, daha fazla kablo taşıyabileceğimiz anlamına geliyor. Bu gemi sayesinde, kullanıcılarımıza daha geniş ve çok yönlü montaj hizmetleri sunabileceğiz ve bu rekabetçi sektördeki lider konumumuzu güçlendirebileceğiz.” dedi.

    “Prysmian, sektöründe sürdürülebilirlik ve karbonsuzlaştırmada da öncü”

    Prysmian Group, yaklaşık 2.700 şirketin çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) performansının değerlendirildiği en önemli uluslararası endeks olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde dünya listesine girdi. Yıllar önce başlayan bu sürdürülebilirlik yolculuğu, BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamındaki tüm ana ÇSY temalarını kapsayan açık ve kapsamlı hedeflere dayanıyor.

    Prysmian Group Denizaltı ve Yüksek Gerilim Projeleri Birim Başkanı Hakan Özmen şunları söylüyor; “Daha az değerli metaller içeren geri dönüştürülebilir kablolar gibi sürdürülebilir ürün inovasyonumuzu vurgulayarak, tüm tedarik zincirinde çevresel performansımızı iyileştirmek için özel bir çaba sarf ediyoruz. Kısacası, enerji kaynaklarının daha temiz ve akıllı bir şekilde kullanılmasını sağlamayı ve ekonomilerin dijitalleşmesini ve karbonsuzlaştırılmasını desteklemeyi amaçlıyoruz. Leonardo da Vinci tüm bu çabamızın sadece bir parçası.”

    Grubun dünya çapındaki projeleri, kablo teslimine birçok yenilik getirerek, sınırların ötesine geçilmesini sağlıyor. Denizaltı kabloları pazarına yön veren bu çalışmalar, daha az kaynakla daha fazla güç taşıma kapasitesini ifade ediyor. Denizaltı iletim kabloları uzadıkça, derinlikler de o kadar artıyor ve güç değerleri artıyor; kablo ve sistem üreticileri de her zamankinden daha fazla teknik zorlukla karşı karşıya kalıyorlar. Özmen, “Ulaşılamayan bir mesafe veya derinlik ve iletilebilecek gerilim için herhangi bir sınır olmaması gerektiğine inanıyoruz. Lider olmak, müşterilerimize daha yüksek değer katarak daha düşük bir çevresel etkiye sahip ürünler geliştirmek adına nasıl yenilik yapılacağını bilmektir.” dedi.

    “Daha Derin, Daha Hafif, Daha Uzun, Daha Yeşil”

    Bir teknoloji sağlayıcısı olarak yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir rol oynayan Prysmian Group, hızla büyüyen açık deniz, rüzgar ve güneş enerjisi pazarlarına yönelik maliyetleri düşürmeye ve üretkenliği artırmaya yardımcı olan yeni ve güvenilir çözümler sunuyor. ‘Daha Derin, Daha Hafif, Daha Uzun, Daha Yeşil’ mottosuyla yoluna devam eden Prysmian Group, dünya çapında daha akıllı ve yeşil güç nakil şebekelerini desteklemeye olan bağlılığını gösteriyor ve bunun yanında Leonardo da Vinci gemisiyle de tüm ihtiyaçları karşılıyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.