DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    PTT A.Ş “Baksı Müzesi (Bayburt)” konulu Anma Pulunu, 25 Şubat 2019 tarihinde tedavüle sunacak.

    Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) tarafından, “Baksı Müzesi (Bayburt)” konulu Anma Pulu 2019 yılı Pul emisyon Programı kapsamında 25 Şubat 2019 tarihinde tedavüle sunulacak. Posta pulunun yer aldığı portföyün içerisinde; “Baksı Müzesi (Bayburt)” konulu ( 36×52 mm boyutunda)  2 TL (iki değerli)  bedelli Anma Pulu, pula ait (140×210 mm boyutunda) 5,50 TL bedelli ilk gün zarfı, Yurtiçi 2 TL ve Yurtdışı 4 TL bedelli (105×105 mm boyutunda) pul baskılı posta kartları ile içerisinde 2 TL (36×52 mm) bedelli 4 adet seri numaralı anma pulu, Yurtiçi 2 TL ve Yurtdışı 4 TL bedelli (105×105 mm boyutunda) pul baskılı posta kartları ve 5,50 TL bedelli ilk gün zarfının yer alacağı portföy 35 TL bedelle PTT İşyerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

    Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte Bayburt PTT Merkez Müdürlüğü/BAYBURT adresinde “Baksı Müzesi Bayburt 25.02.2019” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    BAKSI MÜZESİ (BAYBURT) Hakkında:

    Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde yükselen Baksı Müzesi, göç oranının yüksek olduğu bir bölgede kültürel değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için geleneksel el sanatları ile çağdaş sanatı aynı çatı altında buluşturmakta. 60 dönümlük arazide bulunan müze içerisinde sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane, Şahir Zihni Sanat Alanı (amfi tiyatro) ile konukevi bulunmakta.

    Kırgız Türkçesinde “Şaman” anlamına gelen “Baksı” kelimesi müzenin misyonu ile örtüşen “şifacı, yardımcı, koruyucu” anlamına da geliyor.

    Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlenen projeyi hayata geçirmek üzere, 2005 yılında Baksı Kültür Sanat Vakfı 2010 yılında ise Baksı Müzesi kuruldu. Başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısı ile yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü.

    Müzede, günümüz sanatına ait resim, heykel, videolar ile bölgeye ait dokuma örnekleri, çömlekçilik, etnografik eserler, cam altı resimleri ve yazı resimler bulunmakta.

    Özgün mimari yapısı ile 2014 yılında Avrupa Konseyi tarafından “Yılın Müzesi” seçilen Baksı Müzesi, 2017 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Özel Ödül”e layık görüldü. 2015 yılında da T.B.M.M. tarafından Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a “Kültür Sanat Onur Ödülü” verildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.