DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Qingdao Haier, Candy Hoover Group’u satın alma sürecini tamamladı

    Qingdao Haier, Candy Hoover Group’u satın alma sürecini tamamladı
    17.01.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi olan Çinli Qingdao Haier, Candy Hoover Group’un satın alma işlemini resmi olarak tamamladı. Candy Hoover Group’un hisselerinin tamamı Qingdao Haier’e geçti. Haier bu birleşmeyle, akıllı ev aletleri için IoT alanında da global lider olmayı ve Avrupa pazarında beyaz eşyada 3’üncü sıraya ulaşmayı hedefliyor

    Çinli Qingdao Haier, Candy’nin satın alma işlemini resmi olarak tamamladı. Candy Hoover Group’un hisselerinin tamamı Çinli Qingdao Haier’e geçti. Haier Avrupa’nın bir parçası olarak Candy Hoover Group’un faaliyetlerini bundan sonraki süreçte Haier Avrupa CEO’su olarak atanan Yannick Fierling yönetecek. Candy’nin Avrupa’daki başarısının mimarları eski şirket sahipleri Beppe ve Aldo Fumagalli, Haier Avrupa’nın bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak yönetimde kalmaya devam edecek. Araştırma firması Euromonitor verilerine göre Haier ve Candy gruplarının 2018’deki toplam hacimleri, büyük ev aletleri sektöründe yüzde 15.1’lik, solo soğutucu ürünlerde yüzde 22.7’lik ve ev tipi çamaşır makinelerinde yüzde 19.8’lik bir global pazar payını temsil ediyor. Konsolide ciroya göre Batı Avrupa’da beşinci sıraya sahip olan Haier Group, 2022 yılına kadar Avrupa’da üçüncü sıraya ulaşmayı amaçlıyor. Haier, akıllı ev aletleri için IoT alanında da global lider olmayı hedefliyor.

    “Avrupa, Haier’in global marka stratejisinde önemli pazarlardan biri”

    Birleşmeye ilişkin açıklamalar yapan Haier Avrupa CEO’su Yannick Fierling, “Candynin yönetim ekibinin, çalışanlarının, Ar-Ge merkezlerinin, iş ağlarının ve üretim tesisleri dahil olmak üzere bölgesel altyapısının yanı sıra benzersiz tasarımı ve İtalyan tarzı, global olarak gelecekteki büyümemiz için önemli temeller oluşturacaktır. Çalışanlarımız, paydaşlarımız ve müşterilerimizin yanı sıra nihai tüketicilerimize de büyük değer katacaktır. Avrupa, Haierin global marka stratejisi dahilinde önemli pazarlardan birisi olup, bu birleşme Haiere bölgedeki konumunu geliştirmesi yönünden ivme kazandıracak. Bölge dahilinde ve global olarak rekabet gücünü geliştirmek için Avrupada yatırımlara devam edeceğiz. İnovasyon, kişiselleştirilmiş çözümler ve akıllı ürünler deneyimini müşterilerimizin hayatlarına dahil etme kararlılığını paylaşmakta olduğumuz Candynin deneyimli yönetim ekibi ile yakından çalışmayı iple çekiyorum” dedi.

    Kişiselleştirilmiş ürünlere yönelik artan talepleri daha iyi karşılayacağız

    Haier Avrupa Yönetim Kurulu Üyeleri Aldo ve Beppe Fumagalli, “Haierin Candynin inovasyon becerisine ve İtalyan tasarımına, teknolojisine ve tarzına yaptığı ek yatırımları göz önünde bulundurunca, şirketin akıllı ev aletleri alanında daha da yüksek rekabet avantajı ile lider konuma erişeceğinden eminiz. Birlikte, kişiselleştirilmiş ürünlere yönelik artan talepleri daha iyi karşılayacak ve insanların yaşamlarını daha iyi ve daha kolay hale getireceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.