DOLAR 32,5161
EURO 34,8664
ALTIN 2491,222
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rahman Altın yeni albümüyle 62. Grammy Ödülleri’ni hedefliyor

    Rahman Altın yeni albümüyle 62. Grammy Ödülleri’ni hedefliyor
    02.03.2019
    A+
    A-

    Uluslararası alanda ödüller kazanan Türk sanatçı Rahman Altın, doğu ve batı kültürünün müzikal sentezi olarak tanımladığı 3 bölümden oluşacak dev eserinin kayıt süreci için stüdyoya girdi. Rahman Altın, çıkaracağı albümüyle 62. Grammy Ödülleri’nde yeni bir uluslararası başarı hedefliyor.

    Dünyaca ünlü, ödüllü Türk film müziği yapımcısı, besteci ve opera sanatçısı Rahman Altın, 2005 yılından bu yana üzerine çalıştığı, 3 bölümden oluşan 120 dakikalık dev eserinin enstrüman kayıtlarına başladı.

    Hedef 62. Grammy Ödülleri

    Albüm kapsamında dünyanın sayılı müzik stüdyolarından biri olan İstanbul’daki Babajim Stüdyoları’nda 6 gün boyunca, 22 müzisyenle 25 eserin Türk müziği bölümleri kaydedilecek. Türk enstrümanların kaydının tamamlanmasıyla birlikte albümde ikinci safhaya geçilecek. Ardından uluslararası kabul görmüş isimlerin ve senfoni orkestrasının kayıtları için yurtdışında çalışmalar gerçekleştirilecek.

    Rahman Altın, yeni albümünü “doğu ve batı kültürünün müzikal sentezi” olarak tanımlıyor. Altın, Haziran ayında yayınlayacağı albümüyle 2020 yılı Ocak ayında açıklanacak 62. Grammy Ödülleri’nde uluslararası başarı hedefliyor.

    Albümde Ünlü İsimler de Yer Alacak

    Albümün hazırlanış sürecinde dünyaca ünlü isimler enstrümanları ya da vokalleri ile albümde yer alacak. Uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarında, proje konseri ve müzik albümü aynı anda sunulmak üzere son aşamaya gelindi.

    Grammy Ödülleri’nde Oy Verme Hakkına Sahip

    Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Klasik Müziği Korosu Kurucusu ve Şefi, keman virtüözü ve Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Seçil Heper, Emel Sayın gibi Türkiye’nin en önemli Türk Sanat Müziği ses sanatçılarının hocası olarak 50 yıllık sanat geçmişine sahip nadir sanatçılardan merhum Özer Altın’ın film müziği yapımcısı, besteci ve opera sanatçısı oğlu Rahman Altın, uluslararası Grammy Ödülleri’nde oy verme hakkına sahip birkaç Türk sanatçıdan biri olarak tanınıyor. Rahman Altın, bugüne kadar bestelediği 2000’den fazla reklam müziğinin yanı sıra “Cenneti Beklerken” ve “Kelebeğin Rüyası” adlı eserleriyle ödüller kazandı.

    Rahman Altın, kariyeri boyunca uluslararası alanda NBC/Universal, Universal Animation, Warner Brothers, Lucas Film Ltd., DreamWorks, Sony Pictures, Acti-Vision, Section 9 Entertainment, Remote Control, Ignition LA and Static Music ve HBO’nun The Pacific, Special Relationship için yaptığı çalışmaların yanı sıra aralarında Zafari, Iron Man 3, Man of Steel, The Amazing Spiderman, Dark Knight Rises, Mission Impossible 4, Man in Black 3 ve bunun gibi yapıtlarının film müzikleri çalışmalarında yer aldı.

    Rahman Altın, dünyadaki en büyük ikinci “Star Wars” koleksiyonuna sahip.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.