DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ramazan ayında milyonlarca Müslüman Kabe ve Mescid-i Nebevi’ye akın ediyor

    Ramazan ayında milyonlarca Müslüman Kabe ve Mescid-i Nebevi’ye akın ediyor
    13.05.2018
    A+
    A-

    Müslümanlar için en önemli ibadetlerden biri olan Umre ziyareti, mübarek üç aylarda yoğun olarak tercih ediliyor. Ramazan ayında yapılması durumunda ise  bir Hac sevabına bedel olarak kabul edilen Umre ziyereti için dünyanın her yerinden milyonlarca müslüman, Kabe ve Mescid-i Nebevi’ye akın ediyor.

    Birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran Üç Aylar;  Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle Ramazan bayramına bağlanan bağışlanma aylarıdır. Ve üç aylık bu kutsal dönemde ibadet yapmak için her ayın farklı bir önemi bulunuyor.

    Ayrıca Müslümanlar için Ramazan ayında yapılan Umre ile  günahlardan arınma ve nefsin temizlenmesi sağlanıyor. Hatta bunun için Ramazan ayında Umre yapan kişilerin bir Hac sevabı alacağına dair müjde de bulunmakta. Ramazan ayında yapılan Umre ibadeti için Peygamber efendimiz (s.a.v), “…zira Ramazan ayında yapılan umre, benimle yapılan Hac yerine geçer” buyurmuştur. (Buhârî, Umre:4)

    Çizmeci: Ramazan ayında kutsal topraklar, yoğun olarak tercih ediliyor

    15 yıldır Hac ve Umre turu düzenleyen Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci konuyla ilgili olarak; “Ramazan ayında yapılan Umre, Müslümanlar için kutsal toprakları görmek için en güzel dönemlerden bir tanesi. Ramazan ayında orada oruçlu olmak, orada iftar açmak, teravih kılmak inanın bambaşka bir lezzet.  Bu nedenle dinimizde kutsal kabul edilen bu mübarek günlerde dünyanın her noktasında yaşayan müslümanlar, bu dönemi kutsal topraklarda geçirmeyi tercih ediyor. Özellikle Ramazan ayında kutsal topraklara ziyaretler büyük artış gösteriyor. Dolayısıyla bu ibadeti yerine getirmek için Vizyon Turizmi seçen misafirlerimizin rahatını düşünerek hareket ediyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.