DOLAR 32,5971
EURO 34,6798
ALTIN 2524,744
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ramazan’ın en tatlı anları Özsüt’te

    Ramazan’ın en tatlı anları Özsüt’te
    17.05.2018
    A+
    A-

    Geleneksel mutfak sırlarını günümüze taşıyan Özsüt, Ramazan ayı için çok özel bir tatlı menüsü hazırladı. Ferahlatıcı tadıyla kaymaklı güllaç, frambuaz ve beyaz çikolatayla bambaşka bir lezzete bürünen frambuazlı güllaç, özel Özsüt kaymağının çıtır çıtır kadayıfın ortasına yerleştiği kaymaklı tel kadayıf ve Anadolu’nun en özel tariflerinden höşmerimin Antep fıstığı ile buluştuğu fıstıklı höşmerim ile bu yıl Ramazan çok tatlı geçecek.

    Geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt, zengin tatlı menüsüne ek olarak Ramazan ayına özel birbirinden enfes tatlılar hazırladı. Saray Mutfağından Anadolu’ya özgü reçetelere uzanan tatlılar, Ramazan Bayramı sonuna kadar sofraları şölene çevirecek.

    Ramazan denildiğinde akla gelen ilk tatlı elbette güllaç. Özsüt’ün yıl boyunca misafirlerine sunduğu Kaymaklı Güllaç, yaprakların günlük ve en taze çiftlik sütüyle bolca ıslatılmasıyla hazırlanıyor. Katmanların arasındaki badem, fındık, ceviz ve Özsüt’ün kendi üretimi olan kaymak ise lezzeti katlıyor. Kaymaklı güllacın ferahlatıcı tadı limon rendesinden gelirken, bu eşsiz tatlının son dokunuşu Antep fıstığı ile yapılıyor. Özsüt’ün Ramazan ayına özel güllacı ise sürpriz tadıyla Frambuazlı Güllaç. Yaprakların arasındaki frambuaz, beyaz çikolata ve Antep fıstığı, lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de hayranlık uyandırıyor.

    Kaymak kadayıfla fıstık höşmerimle buluşuyor!

    Alt kısmı tıpkı evlerde yapıldığı gibi sofra şekeriyle hazırlanan şerbetle ıslatılmış, üstü çıtır çıtır bir tel kadayıfa karşı koymak, tatlı severler için neredeyse imkansız. Peki bu kadayıf bir de kaymakla buluşursa! Özsüt kaymağının tel kadayıfın tam ortasına yerleştiği Kaymaklı Tel Kadayıf, sofraların her zamankinden daha büyük bir özenle hazırlandığı Ramazan’ın ruhuna çok yakışıyor. Menünün bir diğer tatlısı ise Fıstıklı Höşmerim. İrmik, peynir ve çiftlik sütünün harmanlandığı bu doygun tatlının lezzeti, Özsüt ustalarının Antep fıstığı dokunuşuyla doruğa çıkıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.