DOLAR 32,4999
EURO 34,5753
ALTIN 2500,266
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    REHAU Wittmund fabrikasında 50. yıldönümünü kutladı

    REHAU Wittmund fabrikasında 50. yıldönümünü kutladı
    03.07.2019
    A+
    A-

    Doğu Frizya Wittmund’daki REHAU fabrikası bu yıl 50 yaşına girdi. Bu yıldönümünü uygun şekilde kutlamak amacıyla çalışanlar, aileleri ve müşteriler için büyük bir kutlama yapıldı.

    1969’da REHAU, PVC pencere ve kapı sistemlerinin yenilikçi malzemelerden ve son teknoloji üretim yöntemleriyle üretmek amacıyla Doğu Frizya kasabası Wittmund’daki fabrikasının temellerini attı. Pencere Çözümleri Birimi Başkanı ve REHAU İcra Kurulu üyesi olan Carsten Heuer, “Wittmund’un Avrupa fabrika ağında kilit bir rolü vardır” diyor. “Premium sistemlerimizi ürettiğimiz ve sürekli yeni süreçler ve ürünler geliştirdiğimiz yer burası. Bu nedenle, Wittmund, dünya genelindeki ortaklarımıza fayda sağlayan mükemmel kalite imajımızı korumamıza yardımcı olmaktadır. ”

    Tesis aynı zamanda bölgenin önemli bir oyuncusu: “Son 50 yılda, Wittmund’daki REHAU tesisimiz bölgedeki en büyük işverenlerden biri haline geldi” diyor fabrika müdürü Thomas Roblick. “Bu gurur duyduğumuz bir şey. Çalışanlarımız sürdürdüğümüz başarımızın anahtarıdır. Fabrikada malzemelerimizi, ürünlerimizi ve süreçlerimizi en iyi şekilde kullanmamıza olanak sağlayan onların tutkusudur ve bağlılığıdır. Bir çok on yılın onayı, ileriye bakabilme konusunda bir teşviktir, böylece pozisyonumuzu yenilikçi ürün fikirleri ve süreçleriyle geliştirmeye devam edebiliriz.” Bu his, “Fabrikamız – geleceğimiz” sloganıyla düzenlenen 50. yıldönümü kutlamasını da şekillendirdi. Wittmund, genç ve yaşlılar için çeşitli aktiviteler sunarak yaklaşık 1.500 ziyaretçiyi ağırladı. Ayrıca müşterilere ve ortaklarımıza teşekkür etmek ve birlikte önümüzdeki 50 yıl için hazırlanmak adına bir fırsattı.

    Sürekli gelişim

    1969’da REHAU, yaklaşık olarak 1.000 metrekarelik üretim alanında sadece beş üretim sistemi ve 45 çalışanıyla işe başladı. Bugün, tesis 55.000 metrekarelik üretim alanında faaliyet gösteriyor ve 550’den fazla kişi profil üretiminde çalışıyor. Aynı zamanda, altyapı küçük bir ilk üretim alanından günümüzün 120.000 metrekareden daha büyük bağlantılı tesise yükselmiştir.

    Nitelikli personele ek olarak, tesiste kullanılan makineler ve sistem teknolojisi de başarıyı etkileyen önemli faktörlerdir. REHAU, sürdürülebilirlik ve kalite konularına son derece duyarlıdır. Bu nedenle, son yıllarda eski pencerelerden elde edilen geri dönüştürülmüş PVC’yi yeni ürünlere entegre etmek için alet ve sistem teknolojisine birkaç milyon Euro yatırım yapıldı. Bu önlemler, gelecekte REHAU ECO PULS etiketi ile daha da belirgin şekilde sunulacak olan şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçasıdır.

    Her yıl ortalama olarak 10 milyon Euro’dan fazla yatırım yapılmaktadır. Alınan en büyük tekil önlem, 2013 yılında tamamlanan 16 milyon Euro değerinde tam otomatik yüksek raflı depolama tesisi oldu. Bugün, fabrika oldukça etkileyici. Dikkate değer bir özellik, yıllar içinde sürekli genişleyen şirket içi alet yapım tesisidir. Fabrika müdürü Roblick şöyle açıklıyor: “Ortalama çalışma süreleri ve kendi eğitim atölyemiz tarafından yansıtılan çalışan memnuniyetini çok önemsiyoruz. Neredeyse eğittiğimiz insanların hepsi bizim için çeşitli birimlerde çalışmaktadır ve fabrikanın yıllar içinde gelişmesine yardımcı olurken kişisel olarak kendilerini geliştirebilmişlerdir. Bu, fabrikanın başarısının ve yetkinlik seviyesinin temelidir. ”

    Sürdürülebilirlik sürekli olarak benimsendi

    Wittmund tesisinde, REHAU, kendi sistemlerini yayarak sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularını sürekli olarak uygulamaktadır. Örneğin, depo binaları, yılda yaklaşık 90 ton emisyon sağlayan, CO2 (karbondioksit) emisyonunu azaltan bir REHAU jeotermal ısıtma sistemi ile donatılmıştır. Temiz bir çevre yolunda devam etmek için REHAU, 2017 yılında iki bitişik rüzgar türbini satın aldı. 2018 yılının başlarında, tesis, yalnızca enerji tasarrufu sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda eşit bir yük kabulünü sağlamak için tam otomatik bir yük yönetim sistemini çok başarılı bir şekilde uygulamaya koydu. Bu proje ile REHAU, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SDG) bir parçası olan “ekonomik ve temiz enerji” hedefine ulaşmaya da katkıda bulunuyor.

    REHAU Grubu yıllık cirosu 3,5 milyar Euro’yu aşan polimer uzmanıdır. Bağımsız ve istikrarlı bir aile şirketidir. Dünya çapında 170’den fazla ülkede yaklaşık 20.000 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Avrupa’da REHAU’nun yaklaşık 12.000 çalışanı bulunurken, bunun 8.000’i Almanya’da çalışmaktadır. REHAU inşaat, otomotiv ve sanayi alanlarına yönelik çözümler üretmektedir. 70 yılı aşkın bir süredir REHAU plastik ürünleri daha hafif, daha konforlu, daha güvenli ve daha verimli hale getirmek için çalışmakta ve tüm dünya ülkelerine yenilikçi ürünler sunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.