DOLAR 32,5971
EURO 34,6798
ALTIN 2524,744
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Reklam akvaryumu televizyon ve dijital reklamcılıkla büyüyor

    Reklam akvaryumu televizyon ve dijital reklamcılıkla büyüyor
    20.02.2018
    A+
    A-

    2017 yılının en çok kullanılan medya araçlarının başında yer alan televizyon, yüzde 55’lik bir kesimin 6 saat izlediği erişimi en yüksek mecra olarak karşımıza çıkıyor. Teknolojinin gelişmesiyle kendini yeniliklere adapte eden ve geliştirmeye devam eden bu mecranın gelenekselliğine dijital dünyanın da dahil olması daha geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlıyor. Birbirini destekleyen bu iki mecra markaların olmazsa olmazları arasında yerini alıyor.

    Teknoloji dünyasındaki yeniliklerin derya deniz olduğu bu zamanda geleneksel mecraları destekleyen dijital çözümler hedef kitleyi yakalayan alternatif mecra olarak karşımıza çıkıyor. Televizyonun yıllara meydan okuyarak kendini geliştirmeye devam eden bir mecra olması onu hala en güçlü mecra yapsa da dijital dünya ile bütünleşmesi reklam sektörünün gücüne güç katıyor.

    Markalar için reklamın önemi her geçen gün artıyor

    Geleneksel mecraların yanında dijital alanın da reklamcılık sektörüne dahil olmasının reklamcılık sektörü için avantaj olduğunu dile getiren Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, Toplumun çok büyük bir kısmının televizyon seyretme alışkanlığının devam etmesi televizyonu en çok tercih edilen reklam yatırım aracı yapıyor. Reklam akvaryumu yeni mecraların kullanılmasıyla her geçen gün büyüyor. Dijital mecraların yüzde 24 büyüme göstermesi onu televizyonun en büyük destekçisi konumuna getiriyor. Dijital reklamcılık, ölçülebilir olma, demografik özelliklerine göre doğru hedef kitleyi belirleyebilme, hızlı marka bilinirliği yaratma ve düşük maliyetli olmasıyla geleneksel medyanın çözüm ortağı oluyor. Markasına yatırım yapmak isteyenler reklam yatırım aracı olarak bu iki mecranın desteğini yanına alıyor. Geleneksel medya olarak adlandırdığımız televizyon, radyo, gazete gibi kitle iletişim araçlarının, sağladığı tek yönlü iletişim, artık zamanının çoğunu dijital ve mobil ortamda geçiren katılımcı ve sosyal kullanıcılara ulaşmak için yeterli olmayabiliyor. Bunun farkına varan markalar potansiyel müşterilerine ulaşmak için geleneksel reklam harcamalarının yanında dijital mecraları da kullanıyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.