DOLAR 32,3096
EURO 35,06
ALTIN 2278,504
BIST 8961,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Renault Cannes Film Festivali işbirliğinin 35 yılını kutluyor

    Renault Cannes Film Festivali işbirliğinin 35 yılını kutluyor
    02.05.2018
    A+
    A-

    Renault, 1983 yılından bu yana ortağı olduğu Cannes Film Festivali ile birlikteliğinin 35 yılını kutluyor.

    Avustralyalı aktris Cate Blanchett’in açılışını gerçekleştireceği, 8-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Festival’de 300 Renault Espace ve Talisman, on beş gün boyunca davetlilerin ve jüri üyelerinin ulaşımını gerçekleştiriyor.

    35 yıl önce başlayan bu işbirliği, aynı zamanda Renault’nun 7. sanat arasındaki 120 yıllık bağının göstergesi niteliği taşıyor.

    Renault, 8 – 19 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleşecek 71. Cannes Film Festivali’nde bir kez daha yerini alıyor. 170 adet Renault Espace ve 130 adet Talisman olmak üzere 300 adet Renault’dan oluşan resmi filoya, Renault Trafic SpaceClass ve Yeni Renault Koleos ayrıca ZOE ve Twizy’den oluşan bir filo da eşlik edecek. Festival süresince Renault’lar sinema seansları ve röportajlar arasında kırmızı halıya VIP konukları taşıyacak. Bu kapsamda Festival boyunca 20 binin üzerinde yolculuk yapılması planlanıyor.

    8 Mayıs’taki açılış seremonisinde yönetmenliğini Asghar Farhadi’nin yaptığı, başrollerde Penelope Cruz ve Javier Bardem’in olduğu ‘Todos lo Saben’ (Herkes Biliyor) filmi yer alıyor. Filmin vizyona giriş tarihi ise 9 Mayıs.

    Renault 1983’ten bu yana Cannes Film Festivali resmi ortağı

    İlk yıllarda katılımcıların Saray basamaklarına kadar yürüyerek gittiği Cannes Film Festivali, büyük bir hızla yaygınlaşarak en büyük uluslararası film festivaline dönüştü. 1983 yılında Renault Cannes Film Festivali’nin iş ortağı oldu.

    Renault 120. yılını sinema ile kutluyor

    Renault’nun sinema ile bağı 1889 yılına uzanıyor. Lumière kardeşlerin kurdukları ilk sinema stüdyolarının, Renault fabrikasına yakın olması nedeniyle kurulan bağ ile Renault markası, yapımcıların ayrıcalıklı ortağı haline geldi. Renault otomobilleri ilk olarak reklamlarda ve ardından Jacques Tati, Claude Sautet, Claude Lelouch, Steven Spielberg, James Cameron, Wim Wenders, Xavier Dolan gibi ünlü yönetmenlerin filmlerinde boy göstermeye başladı.

    Renault, Unifrance, Golden Globes, Beaune ve César atölyelerinin yanı sıra Deauville, Lyon Lumière, l’Alpe d’Huez, Cabourg ve Angoulême festivallerinin de ortağı konumunda bulunuyor.

    Bu yıl Fransa, Asya ve İtalya’dan 18 filmin katıldığı festival, Jean-Luc Godard, Christophe Honoré, Spike Lee, Jafar Panahi, Lee Chang-Dong, Kore-Eda Hirokazu ve daha birçok büyük yapımcının dönüşüne sahne oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.