DOLAR 32,5025
EURO 34,7725
ALTIN 2490,816
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rogier van der Heide ve Daan Roosegaarde IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nde

    Rogier van der Heide ve Daan Roosegaarde IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nde
    04.09.2018
    A+
    A-

    IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi, IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı kapsamında 21-22 Eylül tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Aydınlatma tasarımını hak ettiği noktaya taşıma hedefiyle düzenlenen zirve, küresel çapta sektörün en başarılı isimlerini İstanbul’da bir araya getirecek. Zirvenin keynote konuşmaları ise sektördeki 25 yıllık tecrübesiyle sayısız başarı kazanmış Rogier van der Heide ve aydınlatma tasarımına yeni bir soluk getiren, ödüllü tasarımcı Daan Roosegaarde olacak.

    UBM Turkey tarafından Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) stratejik ortaklığı ile düzenlenen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi 19-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor. Fuar bu sene de, sektörün geleceğini şekillendirecek aydınlatma tasarımını her yönüyle masaya yatırmak üzere IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. 21-22 Eylül tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde organize edilen zirvede, alanında başarılı isimler, deneyimlerini ve küresel çapta örnekleri katılımcılarla paylaşacak.

    PLD Türkiye – Ağustos Teknoloji Kurucusu Emre Güneş moderatörlüğünde gerçekleşecek zirvede, Aydınlatma Tasarımı ve önemi, Türkiye ve dünyadaki örnekleri ile birlikte ele alınacak.14 konuşmacının yer alacağı zirvenin keynote konuşmalarını ise 25 Işık Yılı başlıklı konuşmasıyla Rogier van der Heide ve Geleceğin Manzaraları başlıklı konuşmasıyla Daan Roosegaarde yapacak.

    25 Işık Yılı, Sayısız Başarı

    Rogier van der Heide dünya çapında yenilikçiliği ve yaratıcılığı ile tanınan bir tasarımcı. Şimdiye dek Renzo Piano, Zaha Hadid, Michael Graves, Cesar Pelli, Rob Krier gibi pek çok ünlü mimarla ortak çalışmalara imza attı. Philips, Zumtobel Group, Arup Lighting gibi kurumlarda uluslararası projeleri yöneten van der Heide, bugün Curiosity Group Direktörü olarak 25 yıllık deneyimiyle çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda başarılı bir konuşmacı olarak dünyanın pek çok yerinde ağırlanıyor, tasarımcının TED’de yaptığı karanlığın güzelliğine dair konuşma 500.000’den fazla kez izlendi.

    Amacının teknoloji ile anlamlı ve yaşamı zenginleştiren tasarımlar yaratmak olduğunu ifade eden van der Heide, IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nde genç bir solo tasarımcısıyken nasıl ideallerini kaybetmeden dünyanın öncü aydınlatma tasarım pratiğini şekillendirdiğini paylaşacak. Tasarımcı bireysel başarı hikayesiyle henüz hak ettiği değeri görmese de aydınlatma tasarımını değerli hale getirmenin ve sektörde başarı kazanmanın mümkün olduğunu gözler önüne serecek.

    ‘Geleceğin Manzaraları’na Bir Bakış

    Sanatçı ve inovasyon yaratıcısı Daan Roosegaarde, teknolojiyi sosyal tasarımlar geliştirmek için kullanıyor. Günümüz dünyasında kentlerin hızla artan nüfus, kirlilik, trafik yoğunluğu gibi problemlerine akıllı otoyollar ve kirli hava emme kuleleri gibi sıra dışı çözümler sunuyor. Forbes ve Good 100 tarafından yaratıcı değişim öncüleri arasında gösterilen ve Dünya Ekonomik Forumu (WEF) genç global liderlerinden biri olan Roosegaarde, geleceği şekillendiren bir tasarımcı.

    Roosegaarde, zirvede tasarımın sosyal rolüne dair görüşlerini ve daha iyi bir dünya yaratmak için insanları, teknolojiyi ve mekânı birleştiren vizyonunu paylaşacak. Doğadan esinlendiği çözümlerle kentlerde nasıl bir dönüşüm yarattığını ve bu bakış açısıyla nasıl bir gelecek yaratılabileceğini masaya yatıracak.

    Zirveye tecrübeleriyle katkı sunacak diğer konuşmacılar ise şöyle; 02 Tasarım’dan Onur Yiğit, Yalın Mimarlık’tan Ömer Selçuk, MCC Aydınlatma’dan Canan Baba ve S. Funda Ataylar, ALD Aydınlatma’dan Dilek Şahin, ONOFF Aydınlatma’dan Ali Berkman, Seven Lights’tan Mustafa Seven, Planlux’tan Korhan Şişman, NA Light Style’dan Nergiz Arifoğlu, KLD Stüdyo’dan Zeki Kadirbeyoğlu, LAB.1’den Faruk Uyan ve Emre Güneş.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.