DOLAR 32,4959
EURO 34,6113
ALTIN 2475,667
BIST 9612,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu birlik ve beraberliğe davet etti

    Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu birlik ve beraberliğe davet etti
    01.06.2018
    A+
    A-

    Geleneksel İftar Yemeği Organizasyonu Birleştirici Unsur Oldu

    Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği iftar programı, federasyonun çatısı altında bulunan 85 derneğin yönetim kurulu üyeleri, sanat spor, siyaset ve birçok camiadan önemli isimlerin katılımıyla dün akşam gerçekleştirildi.

    Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programı bu yıl da yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Sanat, spor, siyaset, medya ve iş dünyasından önemli isimler gecede bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu ve CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi’nin de katıldığı iftar programında Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kâmuran Atakan, geleneksel hale getirdikleri iftar programıyla 85 Rumeli derneğinin bir araya geldiğini dile getirdi.

     

    “Türkiye ‘de 30 milyondan fazla Rumelili var”

    Türkiye genelinde 30 milyondan fazla civarında Rumelili olduğunu ifade eden, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kâmuran Atakan, “2006 yılında kurulan federasyonumuz iftarı programını geleneksel hale getirmiştir. Federasyon olarak 85 derneğin çatısı konumundayız. Bununla birlikte Türkiye genelindeki Rumelili sayısı 30 milyonun üzerindedir. Birçok iş adamı, bilim adamı, din adamı ve sanatçılar da dâhil olmak üzere her dalda çok üst seviyede insanlarımız var.  Ancak bugüne bakıldığında nüfusumuzun oldukça fazla olmasına rağmen seçim döneminde çok arzu ettiğimiz halde maalesef sürece katkımız olamıyor. Bizim bundan sonraki mücadelemiz bu ülkenin kalkınması adına elimizden gelenin en iyisini yapmaktır ”dedi.

    “Kütüphane ve müze açma çalışmamız var”

    Federasyonun çalışmalarından da bahseden Atakan, “Federasyonumuzun birçok çalışması var. İlk olarak genel merkezimizi Rumelilerin çoğunlukta olduğu Bayrampaşa’ya taşıdık. Yeni merkezimizin üst katını Rumeli Balkan Kütüphanesi yapıyoruz. Tüm insanlarımız oradan faydalanabilecek. Yeni genel merkezimizde Rumeli Balkan Müzemiz de olacak. Tüm bunların çalışmaları yapılıyor. Bunların dışında Osmanlı’nın Rumeli’ye ayak basışının 666. yılının çalışmalarını da yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.

    “Ramazan ayı dernekleri, sivil toplum örgütlerini ve camiayı kaynaştırarak, insanları bir araya getiren bir vesiledir” diyen Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Süheyl Çobanoğlu ise, “ Biz de Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu olarak bu amaçla her sene geleneksel olarak iftar programı yapıyoruz.  İftar programımızda tüm derneklerimizin yönetim kurulu üyeleri, iş dünyasından ve sivil toplum örgütlerinden, medya, sanat, spor ve siyaset camiasından misafirlerimiz var. Bu program ile birlikte Ramazanın manevi huzurunu hep birlikte yaşayalım istedik” dedi.

    “Balkanların teminatı Güçlü Türkiye’dir”

    Geceyi organize eden Rumeli Balkan Federasyonu’na teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu “Bir imparatorluğun mirasçısı genç bir Cumhuriyet, Balkanlarda 1912-1913 savaş dönemi ve sonrası yaşananlar gözyaşının, acının ve dramın hikayesidir. Biz belki uzun dönem o imparatorluğun mirasçısı olmayı unuttuk. Onu unutunca coğrafyaları da unuttuk, Ortadoğu’yu, Balkanları unuttuk… Bu gün itibariyle rahatlıkla söyleyebiliriz ki Balkanlarla özel muhabbeti olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkanlara ve Balkanlarda kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan devletlerle muhabbeti ve ilişkisini, himayedarlığı konusunda herkes hakkını teslim eder. Balkanlar yalnız değil artık. Balkanların teminatı Güçlü Türkiye’dir. Türkiye güçlüyse balkanlar güçlü demektir” dedi.

    “Ay yıldızlı bayrağımızın altında bu topraklarda sonsuza kadar özgür yaşamayı diliyorum”

    CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi; “Tam 11 ülkeden göç etmiş Türkiye’de yaşayan 35 milyon Rumeli’den söz ediyoruz. Balkanların Türkleşmesi, İslamlaşması Rumeli Türkleri sayesinde gerçekleşmiştir. Bu akşam, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün memleketinden başlayarak tüm balkan ülkelerinden bir hava aldık. Geceyi düzenleyen dernek fedarasyonumuza teşekkür ediyorum. Ay yıldızlı bayrağımızın altında bu topraklarda sonsuza kadar özgür, geleceğimize güven duyacak bir şekilde yaşamayı diliyorum” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.