DOLAR 32,5575
EURO 35,0112
ALTIN 2439,161
BIST 9769,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz oldu

    Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz oldu
    30.05.2018
    A+
    A-

    Sabri Ülker Vakfı’nın genç bilim insanlarını teşvik etmek ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak hedefiyle gerçekleştirdiği “Sabri Ülker Bilim Ödülü”nün sonucu açıklandı. Harvard Üniversitesi’nde gerçekleşen “II. Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”nda düzenlenen bir törenle takdim edilen ödülün bu yılki sahibi “Hastalıklarda Kök Hücrelerin Diyetle Kontrolü” başlıklı projesiyle Massachusetts Institute of Technology (MIT) Kanser Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz’ın oldu.

    Sabri Ülker Vakfı’nın araştırma enstitülerindeki bilim insanlarını teşvik etmek ve araştırmaların toplum yararına sunulmasına destek olmak hedefiyle gerçekleştirdiği Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması’nın bu yılki sonucu Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen “II. Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”nda açıklandı. Bu yıl 5.’si gerçekleşen Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması’nın kazananı “Bağırsak Kök Hücrelerinin Metabolizma ve Beslenmeyle İlişkisi” başlıklı araştırmasıyla Massachusetts Institute of Technology (MIT) Kanser Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz oldu. Yılmaz’a ödülü Harvard Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Mark Elliott ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker tarafından takdim edildi.

    Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz’ın obeziteye yol açan beslenme düzenlerinin bağırsak kök hücrelerini nasıl etkilediği ve ayrıca obezitenin bağırsak kanserini nasıl tetiklediğini bulmak amacıyla beş yıldır üzerinde çalıştığı proje; obeziteye neden olan çok yağlı beslenme tarzının kök hücrelerin mutasyona uğrayarak çoğalmasına, bunun sonucunda da kanserin artmasına neden olduğunu ortaya koydu. Yılmaz’ın “Bağırsak Kök Hücrelerinin Metabolizma ve Beslenmeyle İlişkisi” başlıklı araştırması, dünyanın en saygın bilim dergilerinden biri olan Nature dergisinde de yayınlandı.

    5. Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü kazanan Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz, eğitimini Michigan Üniversitesi MD ve Ph.D. birleşik programında tam burslu öğrenci olarak yaptı. 2007 yılında, biyoloji biliminde uluslararası en iyi doktora çalışması ödülü olan Harold M. Weintraub Award’ı almaya hak kazanan Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz’ın doktora projesi dünyanın en önemli tıp dergileri arasında yer alan Cell, Nature, Blood, and Cancer Cell’ de yayınlandı. 2011 yılında Harvard Tıp Fakültesi’nin baş hastanesi olan Massachusetts General Hospital’da patoloji alanında ihtisasını tamamlayan Yılmaz, 2014 yılından beri Massachusetts Institute of Technology (MIT) Koch Institute’da yardımcı doçent doktor olarak öğretim üyeliği yapıyor. Aynı üniversitede kendi adına kurduğu laboratuarda kanser araştırmalarına devam eden Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz, yetişkin insanlardaki bağırsak kök hücrelerinin beslenme ve gıda gibi çevresel etkilerden nasıl etkilenerek hastalıklara maruz kaldığı konularında yaptığı araştırmalarla Sidney Kimmel Foundation, V Foundation and Pew Foundations, R01/NIH funding ve AAAS Martin and Rose Wachtel Cancer Research ödüllerine layık görüldü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.