DOLAR 32,5114
EURO 34,5791
ALTIN 2491,784
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şahane Cuma’da gece yarısı bereketi

    Şahane Cuma’da gece yarısı bereketi
    01.12.2018
    A+
    A-

    “Şahane Cuma” kapsamında gerçekleştirdiği indirimlerle hem mağazalarında hem de internet sitesinde kampanya tarihinde elde ettiği en büyük ciroya ulaşan MediaMarkt Türkiye, geceye dair verilerini paylaştı. MediaMarkt, popüler arama motoru Google’da en çok aranan markalardan olurken firmanın en yoğun alışveriş saati ise indirimlerin başladığı ilk anlar olan 23.00 ve 01.00 saatleri arasında gerçekleşti.

    En özel indirimlerin yapıldığı “Şahane Cuma”yı, Perşembe gecesi saat 00.00’da Levent merkez mağazasında başlatarak geceye damgasını vuran ve rekorlarla dolu bir gün geçiren MediaMarkt, “Şahane Cuma”da elde ettiği verileri paylaştı. Cep telefonundan oyun konsoluna, televizyonlardan beyaz eşyalara kadar birçok üründe indirimin gerçekleştiği Şahane Cuma’da MediaMarkt, arama motoru Google’da en çok aranan markalardan oldu. Tüketicilerin en yoğun alışveriş yaptığı anlar ise saat 23.00 ve 01.00 arası olarak açıklandı.

    Türkiye’nin en çok alışveriş yapan ilk 5 ili belli oldu.

    Şahane Cuma’da Türkiye’nin en çok alışveriş yapan ilk 5 ili de belli oldu. Mediamarkt.com.tr’den en çok alışveriş yapan iller sıralamasında birinciliği İstanbul alırken; Başkent Ankara, İzmir, Bursa ve Adana mega kenti takip etti. Bu illerden sonra en çok alışveriş yapan iller ise Eskişehir ve Gaziantep oldu.

    Türkiye’de her üç kişiden biri akıllı telefon satın aldı

    Büyük indirimlerin gerçekleştiği Şahane Cuma’da en çok alışveriş yapılan kategori “Cep Telefonları” oldu. MediaMarkt’ın online alışveriş sitesinden yapılan alışverişlerde ise farklı veriler göze çarpıyor. Online satış sitesinden yapılan alışverişlerin %65’ini “Masaüstü ve Tablet” cihazlar oluşturdu. Bunun yanı sıra Türkiye’de Mediamarkt.com.tr’den alışveriş yapan her 3 kişiden 1’i akıllı telefon satın aldı.

    Mağazalar hala lider

    Tüketicilerin büyük bir heyecanla MediaMarkt’ın hem mağazalarına hem de web sitesine baktığı “Şahane Cuma” gecesinde alışverişin en çok yapıldığı platform ise beklenildiği üzere fiziksel mağazalar oldu. Bugüne kadar mağazalarındaki Sanal Gerçeklik (VR), OEM ve “GameZone”larıyla tüketicilerin mağazalarda geçirdiği zamanları eğlenceli hale getirerek tüketicilere “Keyfine Bak” diyen MediaMarkt, online platformların yanı sıra fiziksel mağazaların önemini bir kez daha gösterdi. İstatistiklere göre tarihin en büyük Şahane Cuma cirosuna ulaşan MediaMarkt’tan yapılan alışverişlerde birinciliği %94 gibi büyük bir farkla fiziksel mağazalar aldı.

    71 mağaza, 1 web sitesi ve binlerce insan

    Türkiye’de çeşitli bölgelerinde 71 farklı mağazayla hizmet veren MediaMarkt’ın mağazaları ziyaretçiler tarafından doldu taştı. Verilere göre MediaMarkt’ın mağazalarına olan ziyaret sayısında %50’lik bir artış yaşandı. Binlerce kişinin görerek, deneyerek ve dokunarak keşfettiği ürünlerin yanı sıra MediaMarkt’ın online mağazasında ise bambaşka bir trafik yaşandı. Daha indirimler başlamadan popüler arama motoru Google’da en çok aranan markalar arasına giren MediaMarkt’ın web sitesine olan ziyaretçi sayısında ise tam %139’luk bir artış görüldü.

    Alışveriş yapma oranı 2’ye katlandı

    Tüketicilerin Mediamarkt.com.tr’de geçirdiği sürede ise %50’lik bir artış gerçekleşti. Ziyaretçilerin web sitesinde arama yaptığı kelimeler arasında ilk ikiyi telefon markaları paylaşırken onları oyun konsolları takip etti. Dev indirimlerin yapıldığı Şahane Cuma’da web sitesini ziyaret eden tüketicilerin alışveriş yapma oranında ise %200’lük bir atış görüldü.

    Harcama oranlarında artış yaşandı

    Günler öncesinden duyuruları yapılan indirimlerde tüketicilerin kişi başına harcama oranlarında da artış gerçekleşti. Harcama artışlarında ise mağazalarda ve web sitesinde de değişiklikler gözlemlendi. Kişi başına ortalama harcama artış oranı MediaMarkt mağazalarında %20 olurken Mediamarkt.com.tr’de bu oran %10 oldu.

    Akıllı telefon finalde oyun konsolunu yendi

    Şahane indirimlerin yapıldığı etkinlikte “Şahaneler Ligi” de düzenlendi. Tüketicilerin MediaMarkt’ın Instagram hesabından oylarıyla yaptığı seçimler de sonrası finale ise akıllı telefon ve oyun konsolu kaldı. Katılımcıların oylarıyla belirlenen şampiyon cihaz ise çekilişe katılan şanslı isme hediye edildi. 100binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen finalde akıllı telefon; yüzde 66’ya yüzde 43 gibi büyük bir farklı oyun konsolunu yenerek şampiyon oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.