DOLAR 32,4977
EURO 34,8137
ALTIN 2472,176
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şair Ahmet Bozkurt’tan beklenen şiir kitabı: Ku’yu

    Şair Ahmet Bozkurt’tan beklenen şiir kitabı: Ku’yu
    18.09.2018
    A+
    A-
    Şair Ahmet Bozkurt uzun bir bekleyişin ardından ilk şiir kitabı Ku’yu ile şiirseverlerin karşısına çıkıyor.

    Ku’yu İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.
    Şiir, edebiyat eleştirisi, felsefe ve tiyatro gibi pek çok alandaki çalışmalarıyla tanınan Ahmet Bozkurt uzun yıllardır beklenen şiirlerini ilk şiir kitabı Ku’yu’da bir araya getirdi. Dil seçimi, anlam zenginliği ve kullandığı imgelerin zenginliğiyle öne çıkan şiirlerde şair şiirin hem zihinsel hem de düşsel boyutuna yeni anlamlar katıyor.
    Zaman içerisindeki zamansızlığın şiirleri
    Her türlü indirgemeci yaklaşımın dışına çıkarak ısrarla şiire ve şiirin poetik düzlemine ilişkin felsefi-düşünsel çıkarımlarla yazın dünyamızı zenginleştiren şairin düşsel ve bilgisel duyuşların derin bir dışavurumu olarak görülecek şiirlerinde lirizmin iç sesi hiçbir zaman eksik olmuyor. Şiirinin katmanlı, ele geçmez yapısı yeni bir sesin müjdecisi aynı zamanda. Hayatın süreğen bir akış içerisinde var olduğunun farkında olan bir şiir toplamı Ku’yu. Unutuşun içerisinde bir bekleyiş, zamanın içerisinde bir zamansızlık ve her zaman başkasının bakışına kendisini hapseden bir yüz Ku’yu kitabında yer alan şiirlerin nedenselliğini oluşturuyor. Aşk, zaman, bekleyiş, varlık gibi pek çok öbekte toplanabilecek bu şiirlerde söz söyleme yetisinin aşkın varlık haline tanıklık edeceksiniz.
    Ku’yu’daki şiirlerin duygusu sözün birdenbireliği, sakınımsızlığı üzerine kuruludur.
    Ahmet Bozkurt’tan yağmurun ısrarına sorular soran şiirler…
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.