DOLAR 32,5297
EURO 34,9121
ALTIN 2440,175
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Salih Bezci: Onların karakterleri beni yansıttı

    Salih Bezci: Onların karakterleri beni yansıttı
    16.06.2018
    A+
    A-

    İş dünyasının önde gelen isimlerinden BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci baba olduktan sonra hayatlarında neler değiştiğini ve “iyi ki baba olmuşum” dedikleri anları MAG’a anlattı.

     

    Ne zaman baba oldunuz ve baba olduğunuzda neler hissettiniz?

    Allah bana pırıl pırıl 3 çocuk nasip etti. İlk yavrumu kucağıma aldığımda dünyanın en mutlu kişisi bendim. Hayattaki tüm hedeflerin, tüm başarıların bir yana, babalığın bir yana olduğunu gördüm.

     

    Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

    Baba olduğumda yaşam benim için daha farklı bir kulvardan ilerlemeye başladı. Artık sorumlulukları daha da artan bir kişiydim, gelecek planlarıma sıkı sıkıya bağlandım. Yaptığım her işte çocuklarımın geleceğini düşünerek hareket ettim. Çocuklarıma ileride iyi bir gelecek hazırlama arzusunu ve daha çok çalışmak gibi duyguları yoğun şekilde yaşadım.

     

    Baba olmanın zor yanları var mı sizce?

    Baba olmak hayattaki en güzel, kişiyi mutlululuğun doruklarına çıkaran bir duygu ancak, bir o kadar da zor. Çünkü “hayata merhaba” diyen yavrunuzu elinizden geldiği ölçüde en iyi şekilde yetiştirmek ve insanlığa faydalı bir birey olmasını sağlamak zorundasınız.

     

    Nasıl bir baba figürü çizdiğinizi düşünüyorsunuz?

    Çocuklar, babalarının yansımalarıdır. Onlar büyüyüp geliştikçe kendimi de tanımış oldum. Onların karakterleri beni yansıttı.

     

    Size “iyi ki baba olmuşum” dedirten bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

    Artık iş arkadaşım olan Efe’nin yükümü iyiden iyiye üzerimden alması ve bu sayede özel yaşamıma daha fazla zaman ayırabilmem, seyahatlerde, günlük yaşamda gözümün arkada kalmaması, torunlarımla geçirdiğim zamanlar beni ifade edilemeyecek kadar mutluluğa taşıyan anlar, kısacası onların varlığı bana her zaman “iyi ki baba olmuşum” duygusu yaşatır.

     

    Sizce bir babayı en çok ne mutlu eder?

    Çocuklarımın ilk kez “baba” deyişleri beni oldukça mutlu etmişti. Her bir çocuğumda bu duyguyu aynı şekilde yaşadım ve çok duygulandım.

     

    Çocuk gelişimi konusunda örnek aldığınız birileri ya da okuduğunuz kitaplar oldu mu?

    Çoçuklarımın gelişimi ve eğitimi konusunda sevgili ve değerli eşim Kadriye Bezci’ye her zaman minnettarım, örnek aldığım yegane kişidir. Yoğun çalışma hayatımda her zaman tüm özverisi ile gurur duyduğum tüm evlatlarımın yerişimesinde en büyük rol kendisinindir.

     

     

     

     

     

     

     

     

    BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci

     

    Babanızı bize anlatmanızı istersek hangi kelimelerle tarif edebilirsiniz?

    Babam Salih Bezci, yaşamımın her alanında rol modelim oldu. Küçükken hep babam gibi güçlü olmak, onun gibi yürümek, konuşmak isterdim ve davranışlarını taklit ederdim. Şimdi bakıyorum da, öne çıkan birçok özelliğim babamdan geliyor. Mesleğimi seçerken dahi babamın izinden gittim ve mimarlığı seçtim. Bir ortak özelliğimiz de, ikimizin de çok koyu Beşiktaşlı olması. Babamla hobilerimiz bile aynı; denize ve Bodrum’a tutkunuz. Teknelere karşı olan ilgimi de babamdan aldım. Hayvanlara çok düşkünüz, ikimiz de hayvanları çok seviyoruz. Git gide babama benziyor olmak beni çok mutlu ediyor.

     

    Babanız ile iletişimiz nasıl?

    Her şeyden önemlisi baba-oğul ilişkisinden çok arkadaş gibiyiz. Hem özel hayatta hem de ticari konularda babama mutlaka danışır, fikirlerini alırım. Babam en iyi dostum ve fikir ortağımdır. O, benim hayattaki güvencemdir; hep arkamda olduğunu bilmek bana güç verir ve ayaklarımı yere daha sağlam basmamı sağlar.

     

    İş hayatına babanızdan öğrendiğiniz hangi nasihatlerle atıldınız, bu kadar güçlü, başarılı ve ayakları yere sağlam basan bir iş adamı olmanızda babanızın rolü ne oldu?

    Babam, çocuklarını hep “ne iş yaparsan yap, doğru ve dürüst yap” anlayışıyla büyüttü. Bu benim başucumdan eksik etmediğim bir nasihattir. Hep “dürüstlükten yana olmak, kaliteli iş üretmekten vazgeçmemek” gerektiğini ben babamdan öğrendim. Yaklaşık 50 yıl önce kurulan ve Ankara’nın modernleşmesine ciddi katkı sağlayan BESA Grup’un ve Bodrum’un en büyük ve sofistike projesi olacak The BO Viera projemizin geleceğini şu an birlikte kurguluyoruz. Babamın birikimiyle benim dinamizmim birleşti. İleriye dönük planlarımızı da bu birleşimin heyecanıyla hayata geçiriyoruz.

     

    Babanıza aldığınız en farklı hediye neydi?

    Bence her hediye farklı ve özeldir. İçinizden geldiği, onunla bütünleştirdiğiniz, onda tebessüme yol açacak her şey, maddi değer ölçülmeksizin özeldir. O sadece kendisini düşündüğümüzü, ne kadar sevdiğimizi bilsin yeter. Çocuklarının başarısı, eminim ki babam için zaten en güzel hediyedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.