DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sanatın kalbi Başkent’te atıyor

    Sanatın kalbi Başkent’te atıyor

    Bilkent Sanat Festivali yerli ve yabancı onlarca sanatçının katılımıyla başladı. 8 gün sürecek sanat festivaline Ankaralılar yoğun ilgi gösterirken, festival her gün rengarenk etkinliklerle devam edecek.

    Ankara’nın sanatla özdeşleşen alışveriş merkezi Bilkent Center’da düzenlenen Bilkent Sanat Festivali geniş katılımla start aldı. Resimden heykele, müzikten dans gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer aldığı festivalde Başkentliler sanatla kucaklaşmanın heyecanını yaşadı.

    BİR HAFTALIK HEYKEL ÇALIŞMASI

    Bu yıl 2.’si düzenlenen festivalde uluslararası üne sahip ressamlar, canlı performanslarıyla Başkentli sanatseverlere ilham verdi. Sanat tutkunları ilgiyle takip ettikleri sanatçılarla tanışma fırsatı bulurken, canlı performanslarını da yakından inceledi. Resmin yanı sıra alışveriş merkezinin dört bir yanına kurgulanan atölyelerde çalışan heykeltraşlar yaklaşık bir hafta sürecek ahşap heykel performanslarına başladı. Bir haftanın sonunda Azimet Karaman, İjlal Marmarisli ve Mert Kılınç’ın yaptığı baykuş, soyut kadın silueti ve figüratif heykel Bilkent Center ziyaretçilerine sergilenecek.

    TABLODAN DANSÇI ÇIKACAK

    Festival 29 Nisan Pazar (Bugün) renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Saat 16.00’da başlayacak gösteride 40 dansçı Van Gogh’un tablosunun içinden çıkarak unutulmaz bir gösteri sunacak. Nur Sonbahar’ın kareografisini ve Nur Doğu Koçak’ın dekorlarını hazırladığı ‘Sound Of Body’ sanat tutkunlarına görsel bir şölen sunacak. 6 Mayıs tarihine kadar sürecek festivalde sanat meraklılarını birbirinden keyifli etkinlikler bekliyor. Bilkent Center’da düzenlenecek festivalde 40’ı aşkın Türk sanatçının yanı sıra aralarında Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Umman ve Kuveyt gibi ülkelerin önde gelen sanatçıları da sanatseverlerle buluşturarak ulusal çapta ses getirmeyi hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.