DOLAR 32,5994
EURO 34,8164
ALTIN 2502,836
BIST 9451,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sanayicilerin ölçek büyümesine destek olacak mekanizmaların kurulması önemli

    Sanayicilerin ölçek büyümesine destek olacak mekanizmaların kurulması önemli
    07.09.2018
    A+
    A-

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, MÜSİAD Ankara’nın konuğu olarak Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üyeler ile bir araya geldi.

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede MÜSİAD Ankara’da gerçekleşen toplantıda Türkiye’nin son aylarda yaşadığı ekonomik durumlara dair iş dünyasını ve kamuyu ilgilendiren konularda önemli bilgileri üyelerin yoğun katılım gösterdiği programda paylaştı.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin sahayı ve sektörleri yakından tanıyan bir isim olduğunu belirterek, “MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı ile önemli STK’larda çeşitli görevler ifa eden, 41 yıllık üretici kimliği, engin birikimi ve tecrübesiyle Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin yeni görevinde üretici ve sanayicinin önünü açacak önemli çalışmalara imza atacağı inancını taşımaktayız” dedi.

    “Kamuda yerli ve milli ürün kullanılmalı”

    Üreticiyi destekleyecek sürdürebilir stratejik politikaların önemine değinen Başkan Erdal, “Sanayicilerin ölçek büyümesine destek olmayı sağlayacak mekanizmalar kurulması, sürdürülebilir üretim ve kalıcı istihdam açısından önem taşımaktadır. Özellikle kamuda yerli ve milli ürün kullanımının önemini geldiğimiz süreçte bir kez daha görüyoruz. Sanayi kuruluşları, Ar-Ge merkezleri, KOBİ’ler, Teknokentler ve üniversitelerin güç birliğinin geliştirilmesinin sektörlere olumlu yansımaları olacaktır. Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ihracatta yüksek teknolojili ürünlerin payının artırılmasına, dolayısıyla cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacaktır. Uluslararası alanda ABD eksenli olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye’nin kararlı ve dik duruşu sonrası başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden destek açıklamaları geldi. Geçtiğimiz günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları adil ve etik olmayan bir biçimde Türkiye’nin notunu durağandan negatife çevirdi. Bu kuruluşlar, ülke notunu etkileyen istatistiklerde Türkiye ile kıyas yapılamayan istatistiklere sahip Güney Afrika’nın notunu negatiften durağana yükselterek çifte standart uygulamaya devam ediyor. Döviz kurlarındaki hareketliliğin elbette ki bir yansıması vardır. Ancak ülke ve millet olarak her türlü tehdidi bertaraf edecek potansiyelimiz mevcut. Bununla birlikte ekonomimizin temel dinamiklerinden KOBİ’lere destek kredisi ile Türkiye’nin en büyük ekonomik ve ticaret partnerlerinden olan AB’ye üyelik sürecine yönelik Hükümetin gösterdiği iradeden büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

    “Reel Sektörün Görüşlerini Oldukça Önemsiyoruz”

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede yaptığı konuşmasında MÜSİAD’ın Türkiye’nin dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek kritik dönemlerde güçlü bir duruş sergilediğini belirtti. Sanayicinin önünü açacak ve koruyacak çalışmalar noktasında ilerleme kaydettiklerini belirten Bakan Yardımcısı Büyükdede, “İlgili bakanlıklarla bir araya gelerek ülkenin sanayi ve üretim kapasitesini artıracak, ihtiyaca uygun imar planları yapmayı amaçlıyoruz” dedi. Büyükdede sözlerini şöyle sürdürdü; “Endüstri ihtiyacına uygun yerlerin sayısı ile teşvik ve desteklerin artırılması, hem istihdamı artıracak hem de ihracatı artıracaktır. Reel sektörün görüşlerini oldukça önemsiyoruz. Ülkemize katma değer sağlayacak tüm aktörlerin bir araya geldiği toplantılardan çıkan sonuçlar oldukça değerli. Son zamanlarda ciddi bir algı operasyonu olmasına rağmen, ülkemize yabancı yatırımcılardan çok büyük yatırım projeleri geldiğini görüyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.