DOLAR 32,4768
EURO 34,947
ALTIN 2435,899
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sancaktepe’de arsa fiyatları son 4 yılda yüzde 120 arttı

    Sancaktepe’de arsa fiyatları son 4 yılda yüzde 120 arttı
    21.05.2018
    A+
    A-

    Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa verilerine göre entegre ulaşım imkanlarının yanı sıra Türkiye ve Avrupa‘nın en büyük Şehir Hastanesi ile Çekmeköy–Sultanbeyli metro hattının hizmete girecek olması nedeniyle Sancaktepe‘de konut ve ticari alanlar yoğun ilgi görüyor. Sancaktepe‘de son 4 yılda konut fiyatları %52 oranında artış gösterdi. Bölgede ortalama fiyatı 260.000 TL. Arsa fiyatlarının son 4 yıllık artış oranı ise %120 olarak gerçekleşti.

    Sancaktepe, Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolunun sağladığı ulaşım kolaylıkları nedeniyle son dönemde Anadolu yakasında önemini artıran ilçeler arasında yer alıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa. com‘un CEO‘su Görkem Öğüt, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantılı inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasında iki çıkış noktası arasında bulunan Sancaktepe’de, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük Şehir Hastanesi’nin hizmete girecek olmasının bölgede konut ve ticari alanlara olan ilgiyi artırdığını kaydediyor. Öğüt, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının devamı olan Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattının da bölgeyi cazip hale getirdiğini söylüyor.

    Ortalama konut metrekare fiyatı 2.367 TL

    Endeksa verilerine göre Sancaktepe’de konut fiyatları son 4 yılda %52 oranında artış gösterdi. Endeksa’nın güncel verilerine göre Sancaktepe’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.367 TL, ortalama konut fiyatı 260.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl. Sancaktepe’de konut yatırımında öne çıkan mahalleler Emek ve Veysel Karani. Emek mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.090 TL, Veysel Karani mahallesinde ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.750 TL. Her iki mahallede konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl.

    Ortalama arsa metrekare fiyatı 2.040 TL

    Endeksa verilerine göre Sancaktepe’de ortalama arsa metrekare satış fiyatı 2.040 TL. Arsa satış fiyatlarında son 4 yıllık artış %120 seviyesinde. Sancaktepe’de son bir yılda arsa fiyatları en fazla artan bölgeler Fatih ve Osmangazi mahalleleri. Fatih mahallesinde ortalama arsa metrekare satış fiyatı 1.990 TL ve son 1 yıllık artış %45 düzeyinde. Osmangazi mahallesinde ise ortalama metrekare satış fiyatı 2.130 TL, son 1 yıllık artış %14 seviyesinde.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.