DOLAR 32,3841
EURO 35,0596
ALTIN 2326,178
BIST 9096,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Sancaktepe’den konut alanlar en az yüzde 50 kazanacak”

    “Sancaktepe’den konut alanlar  en az yüzde 50 kazanacak”
    24.05.2018
    A+
    A-

    İstanbul’un en çok kazandıran ilçeleri arasında yer alan Sancaktepe’de konut yatırımı yapanların kısa zamanda ciddi kazanç sağlayacaklarını söyleyen İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ekşi, “Bugün bölgeden ev alanlar projeleri tamamlandığında en az yüzde 50 kazanacak” dedi.

    İstanbul Anadolu Yakası’nın önemini gittikçe artıran ilçeleri arasında yer alan Sancaktepe’de konut ve ticari alanlara ilgi de her geçen gün artıyor. Bölgede yapımı hızla devam eden mega projelerin bu ilginin atmasında önemli etken olduğunu dikkat çeken İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ekşi, Sancaktepe’de alt yapıdan üst yapıya, spordan sağlığa ve sanata birçok alanda son dönemde yükselen bir hizmet yatırımının öne çıktığını söyledi. Sancaktepe’nin 340 bini aşan nüfusuyla İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden olduğunu belirten Ekşi, iş imkanları, ar-ge, lojistijk ve endüstri merkezleri ile bölgeye önemli bir nüfusun gelmeye başladığını ifade etti.

    Bölge ciddi yatırım çekiyor

    Markalı konut pazarında bölgeye çok ciddi bir yatırımın söz konusu olduğuna dikkat çeken Ekşi, “Sancaktepe’de son iki yılda satılan 22 bin konutun yüzde 75’i birinci el konutlardan oluşuyor. İlçe Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolunun sağladığı ulaşım kolaylıkları nedeniyle özellikle ilgi çekiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantılı inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu’nun iki çıkış noktası arasında bulunan Sancaktepe’de, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük şehir hastanesinin hizmete girecek olması da bölgede konut ve ticari alanlara olan ilgiyi artıran etkenler arasında yer alıyor. Sancaktepe’de satılık konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 48’lik bir artış gözlemliyoruz. Bölgeye yatırım yapanların kısa zamanda ciddi kazanç sağlayacaklarını söyleyebiliriz. Ayrıca araştırmalar bize Sancaktepe’nin, Anadolu Yakası’nda en çok kazandıran ilçeler arasında Ataşehir’in ardından ikinci sırada yer aldığını gösteriyor. Bugün bölgeden ev alanlar projeleri tamamlandığında en az yüzde 50 kazanacak.

     “İlk büyük projemizi hayata geçiriyoruz”

    Biz de bugüne kadar yapı malzemeleri sektöründe edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini inşaat sektörüne taşımaya karar verdiğimizde ilk büyük çaplı konut projemizi Sancaktepe bölgesinde hayata geçirme kararı aldık. Yeni projelerle İstanbul’un yükselen değerlerinden biri haline gelen, Sancaktepe’nin bu gelişiminde payımızın olması bizi heyecanlandırıyor. Yaz tadında bir yaşam alanı olarak konumlandırdığımız ve 450 konut ile ticari alanlardan oluşan ‘Gala Sancaktepe’ projemizde ön talep toplamaya başladık. Geniş yeşil alanı, birbirini kesmeyen blokları ve çevreci özellikleriyle dikkat çeken ‘Gala Sancaktepe’yi 24 ayda teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

    2012’de çalışmalarına başlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının Üsküdar-Ümraniye arası ilk etabı tamamlanarak hizmete açıldı. Hattın tamamının faaliyete geçmesiyle Üsküdar ile Sancaktepe arası ulaşımı yaklaşık 27 dakikaya indirecek olması Sancaktepe’ye konut talebini daha da artırması bekleniyor. Verilere göre; Sancaktepe’de son 5 yılda konut fiyatları yüzde 42 artış gösterdi. Ortalama değerlerle Sancaktepe’de konut metrekare satış fiyatı 2 bin 600 lira olarak gerçekleşti. Sancaktepe bölgesinde yakın zamana kadar, orta ve orta alt gelir gruplarına yönelik konut üretimi yapılırken bölgede büyük alana sahip arsa stokunun fazla olması markalı proje geliştiricilerinin Sancaktepe bölgesine ilgi göstermelerine neden oldu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.